Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2018, 21:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V zime jej zamŕzajú mihalnice, v lete ju iritujú tisíce komárov. Krásna Ruska zachytáva život v Jakutsku na Síbiri

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Na ďalekom východe nie je život vždy najľahší.

Na ďalekom východe Ruskej federácie leží mesto Jakutsk. V sibírskej metropole žije viac ako 250-tisíc obyvateľov, takže nejde o žiadnu miniatúrnu osadu, a ako si už aj v minulosti na našom webe mohol zistiť, extrémne počasie tam nie je ničím výnimočným. Miestni obyvatelia sú zvyknutí na teploty klesajúce pod hrozivú hranicu -50 stupňov Celzia v zime, zatiaľ čo v lete vedia teploty vystúpať aj nad 20 či 25 stupňov.

Školy v Jakutsku sa v zime nezatvárajú až do chvíle, kým teplota neklesne pod -50 stupňov a prispôsobiť sa musela aj infraštruktúra. Nemocnice pravidelne prijímajú pacientov s omrzlinami, pretože ak si v zime nedáš dobrý pozor, veľmi rýchlo na to môže tvoje telo doplatiť. Na druhej strane, v zime tečie cez potrubia takmer výhradne horúca voda. Keby bola vlažná, jednoducho by v potrubí zamrzla a Jakutsk by musel improvizovať.

My na Slovensku si ani nevieme predstaviť, ako musí vyzerať život v meste, kde existujú podobné extrémne teplotné výkyvy. Našťastie, v dnešnej dobe internetu a sociálnych sietí máme šancu nahliadnuť do tamojšej atmosféry aj pomocou Anastastie Gruzdevovej.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Mladá 25-ročná dievčina pred pár mesiacmi získala srdcia mnohých užívateľov Instagramu vďaka fotke, na ktorej jej zamrzli aj mihalnice, a po polroku opäť šokovala letnou momentkou z Jakutsku. Svetu chcela ukázať, že v lete pri meste poletujú nekonečné húfy komárov, čo dokazujú desiatky z nich na jej tvári. Jej profil obsahuje hromadu fotiek, takže ak by si chcel vidieť život v Jakutsku detailnejšie, určite tam zájdi.

Domov
Zdieľať
Diskusia