Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 16:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenský policajt zachránil v Chorvátsku život malému chlapcovi. Začali sa aj s otcom topiť a muž zákona neváhal pomôcť

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

Policajt bol na dovolenke, ale okamžite zasiahol.

Slovenskí policajti neváhajú pomáhať aj v momentoch, kedy si užívajú dovolenku a služba im už dávno skončila. Policajt z Prešova Štefan Jurko sa vybral na letnú dovolenku do obľúbeného Chorvátska, kde trávi svoje voľné dni v meste Rogoznica.

Vychutnáva si Jadranské more a starosti zo svojho policajného života nechal doma na Slovensku, ale v krízovej situácii sa v ňom prebudil muž zákona a okamžite priplával synovi s otcom na pomoc. Malý Bendegúz s otcom Zolim šnorchlovali v mori, lenže chlapec odrazu šnorchel ponoril tak hlboko, že mu cez trubicu natiekla do úst voda. Len 6-ročný chlapec sa začal topiť a aj keď bol hneď pri ňom otec, ten odrazu dostal do nohy kŕč a nevedel svojmu synovi pomôcť.

Neďaleko od nich plával práve Štefan, ktorý začul, ako Zoli kričí o pomoc, a preto okamžite priplával ku dvojici. Chlapca hneď vytiahol z vody, podoprel a pomaly odniesol až na pobrežie, zatiaľ čo Zoli našťastie aj s kŕčom v nohe doplával za nimi. Nikomu sa nič nestalo a policajt sa s dvojicou z Maďarska aj odfotil. Chlapcovi zachránil život a nezáležalo na tom, či mal práve službu.

Domov
Zdieľať
Diskusia