Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 11:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Polomŕtvy vlk takmer zomrel kvôli hlave zaseknutej v plastovej bandaske. Niekoľko dní nejedol a zachránili ho až okoloidúci

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Smutný záber z Indie odráža spôsoby našej spoločnosti.

Hromadiaci sa plastový odpad patrí medzi najväčšie hrozny súčasnej éry a niet pochýb o tom, že pokiaľ sme nepozorní, plast sa môže postarať o naozaj katastrofické situácie. Dokazuje nám to aj virálna fotografia vlka indického, ktorý v lese bojoval o život. Zvieraťu sa totiž zasekla hlava v plastovej bandaske a celé dni sa nemohlo dostať k jedlu. Bandaska v sebe, našťastie, mala diery, vlk tak mohol dýchať aj piť, jeho stav však rozhodne nebol závideniahodný.

Vlk sa pohyboval v lese pri meste Nagpur, kam sa vydal aj 26-ročný amatérsky fotograf Tanay Panpalia, ktorý v lesoch lovil pekné zábery. Zhodou okolností narazil aj na vlka zaseknutého v bandaske a všimol si, že šelma je vážne podvyživená. Keď videl, ako bezmocne tápa lesom, bolo mu jasné, že úbohého vlka nemôže nechať len tak.

Tanay si vlka odfotil a hneď kontaktoval zodpovedné zložky. Kým však ochranári dorazili, Tanay s kamarátmi zviera dve hodiny sledovali, aby samé nezahynulo v lesoch. Fotka je niekoľko mesiacov stará, no pozornosti sa jej dostáva až teraz, keďže bola nominovaná v prestížnej súťaži NatureInFocus Photography.

Domov
Zdieľať
Diskusia