Trnavský koláčový prieskum č. 2

Pokračovanie koláčového prieskumu z dielne @akochutitrnava :)

Opať sme navštívili ďalších päť náhodne vybraných trnavských kaviarní a vypýtali si najlepší koláč. Musíme uznať, že keď sme s týmto prieskumom začínali, tak sme nečakali, že v Trnave nazbierame toľko materiálu :)

Vyzerá to tak, že bude aj tretie kolo :D

Kaviarne sú opäť zoradené od koláčika, ktorý naše chuťové bunky ohúril najmenej, po najlepší koláčik. Budeme veľmi radi za vaše názory a prípadne tipy, kam by sme sa mohli ešte pozrieť.

1. PalEta Kaviareň & Vináreň

V Paletke nám priniesli Mila cheesecake, ktorý nás veľmi neohúril. Čakali sme, že v koláčiku budeme oveľa viac cítiť chuť Mily, ale to sa bohužiaľ nestalo. Keby sme nevedeli, že ide o Mila cheesecake, tak si to pri jeho konzumovaní ani neuveodmíme. Práve z tohto dôvodu sme tento koláčik zaradili na posledné miesto.

2. Partizáni

V Partizánoch sme ochutnali Ovocný cheesecake, ktorý chutil ako klasický cheesecake s tvarohom s ovocnou polevou. Ak máte radi klasiku, tak tento koláčik je ten správny pre vás a budete spokojní.

3. Caffe Verdon

V tejto kaviarni nám odporučili Malinový cheesecake s ovocím. Bol chutný, aj keď na nás trochu sladší, ale v meradle sladkej chute sa na nás veľmi neviažte, keďže my nemusíme veľmi sladké koláčiky. Chválime plnku, ktorá bola ľahká a trochu kyslá chuť malín dodávala koláčiku svieži akcent.

4. Betónka

V Betónke nám ponúkli Čokoládový cheesecake, ktorý bol naozaj výborný. Chuťou pripomínal chocolatte mousse - poriadne vyšľahanú čokoládovú penu. Musíme povedať, že jeden kúsok nám úplne stačil, bol naozaj veľmi sýty, takže, neodporúčame ľuďom, čo majú radi niečo ľahšie. Ale aj tak ho hodnotíme vysoko nadpriemerne.

5. Thalmeiner

Nebude žiadnym prekvapením, že na prvé miesto sa dostal koláčik z Thalmeineru. Úprimne musíme povedať, že koláčiky z tejto kaviarne sú vždy vynikajúce. Inak tomu nebolo ani v prípade tohto Maracuja cheesecake-u. Svieža, ľahká, ovocná chuť, ideálna do horúcich letných dní. Dávame 11/10 :)

Pre viac inšpirácie, kam sa ísť výborne najesť, sleduj náš Instagram @akochutitrnava

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Ochutnaj to najlepšie z nášho mesta! Recenzie, odporúčania, rady

Chceš vedieť, keď akochutitrnava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.