Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 21:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Francúzi budú vo finále bojovať o titul majstrov sveta! Po parádnom semifinále postupujú cez Belgičanov

ŠPORT BELGICKO FRANCÚZSKO FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Semifinále majstrovstiev sveta prinieslo výborný futbal.

Semifinále majstrovstiev sveta prinieslo futbalovým fanúšikom parádne predstavenie. Proti sebe sa postavili finalisti z minulého európskeho šampionátu a čoraz silnejší Belgičania, takže všetci očakávali atraktívny a útočný futbal. Mužstvá začali opatrne, ale netrvalo dlho a hra sa hneď prelievala zo strany na stranu.

Francúzi aj Belgičania mali viacero výborných šancí, Eden Hazard párkrát spôsobil francúzskej obrane vrásky na čele a na opačnej strane operoval rýchly Mbappe, ktorý prekypoval aktivitou. Zásah mužstva z krajiny galského kohúta nakoniec prišiel v úvode druhého polčasu po rohovom kope. Po dobrom centri sa presadil barcelonský obranca Samuel Umtiti a Francúzi mali už len jedinú úlohu - ubrániť výsledok a oslavovať postup do finále majstrovstiev sveta.

Francúzi budú vo finále bojovať o titul majstrov sveta! Po parádnom semifinále postupujú cez Belgičanov
Zdroj: TASR/AP

Brankár Lloris musel viackrát vytiahnuť excelentný zákrok, pričom nenudil sa ani Courtois, pretože Belgičania si začali v posledných 30 minútach zápasu budovať intenzívny tlak. Francúzi sťahovali na vlastnú polovicu aj útočníka, a tak sa Giroud objavoval v obranných zákrokoch. Bránenie mu možno išlo aj lepšie ako útočenie, keďže vo viacerých dobrých šanciach zlyhal. 

Odporúčané
EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) 19. marca 2024, 11:30

Tlak sa v poslednej štvrťhodine stupňoval a Francúzi vychádzali z veľmi dobre zabezpečenej obrany. Na vlastnej polovici bránili a vyčkávali na belgickú chybu, ktorú by mohli z rýchleho protiútoku potrestať. Skóre sa do konca zápasu už nemenilo, a tak Francúzi oslavujú postup do finále.

Domov
Zdieľať
Diskusia