Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2018, 10:56
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Uber prichádza na trh s elektrickými kolobežkami. Budú rozmiestnené po meste a zákazník si ich môže kedykoľvek vypožičať

TECH UBER
Uložiť Uložené

Aplikácia skúša nový spôsob dopravy. Okrem áut a bicyklov v nej čoskoro nájdeš aj elektrické skútre.

Americká spoločnosť Uber sa spojila so startupom Lime, ktorý ponúka vo viacerých mestách skrz Európou a Amerikou zaujímavú službu. Umožňuje totiž zákazníkom prenajať si elektrické kolobežky, respektíve skútre, ktoré sú rozmiestnené po meste. Zariadenie po ukončení jazdy môžeš nechať kdekoľvek na chodníku pre ďalšieho používateľa. Tento jednoduchý koncept sa očividne osvedčil, startupu totiž dopomohol k dosiahnutiu hodnoty vo výške 1,1 miliardy amerických dolárov.

Celý priebeh prenajatia skútra po novom vykonávaš priamo cez aplikáciu Uber. Jednoducho naskenuješ QR kód zo skútra do appky a za pár eur môžeš jazdiť po meste. Dopravný gigant však ešte stále nešpecifikoval, v ktorých konkrétnych mestách budeš môcť túto novučičkú službu využiť. Uber sa už v apríli tohto roku rozhodol kúpiť startup JUMP Bikes, vďaka ktorému si cez aplikáciu môžeš v niektorých krajinách prenajať aj elektrické bicykle.

Domov
Zdieľať
Diskusia