Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
10. júla 2018, 12:08
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Starbucks odstraňuje plastové slamky zo všetkých prevádzok. Do roku 2020 by ich mala nahradiť biologicky udržateľná alternatíva

GASTRO STARBUCKS
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Spoločnosť ročne spotrebuje viac než miliardu slamiek.

Americký reťazec kaviarní Starbucks sa rozhodol prísť s radikálnym krokom. Do roku 2020 má totiž v pláne postupne úplne odstrániť všetky plastové slamky zo svojich prevádzok a nahradiť ich inou biologicky udržateľnou alternatívou. Týmto sa pripája k viacerým ďalším spoločnostiam, ktoré skoncovali s predajom jednorazových plastov, ako napríklad Lidl, Kaufland či IKEA.

Starbucks by údajne mal na svoje poháre používať nové veko s vyvýšenými okrajmi, z ktorých je možné piť, na rozdiel od predchádzajúcich dizajnov, vyžadujúcich slamku. Nové kryty by sa mali prvotne začať používať vo Vancouveri v Kanade a v Seattle v Spojených štátoch. Pri pohároch, kde su slamky nutné (ako napríklad pri ľadových nápojoch), chce na ich výrobu spoločnosť používať ekologický materiál z papiera alebo kompostovateľného plastu. Tie už dokonca testuje v niektorých britských prevádzkach.

Kaviarenská sieť ročne spotrebuje viac než miliardu slamiek v približne 28000 prevádzkach po celom svete. Cieľom revolučného kroku spoločnosti je najmä chrániť životné prostredie a znížiť množstvo plastového odpadu, ktorý znečisťuje oceány a ubližuje morským živočíchom. Reťazec má taktiež v pláne prostredníctvom iniciatívy "prines si vlastný pohár" znížiť výrobu plastových pohárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia