Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2018, 16:24
Čas čítania 0:00
Sona O.

Ak vlastníš iPhone, patríš vraj do bohatej vrstvy spoločnosti. Štúdia tvrdí, že Apple výrobky sú najlepším indikátorom vysokého platu

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Ak vlastníš iPhone, si bohatý! Existuje na to už aj štúdia, no má pár zjavných medzier.

Vlastníš iPhone? Potom pravdepodobne patríš medzi bohatú vrstvu, ktorá sa pohybuje v horných priečkach mesačného príjmu. iPhone je už dlho imidžová záležitosť a jeho vlastníctvo sa spája s dobrým finančným zabezpečením. Až na to, že dnes má takýto smartfón už skutočne každý, od robotníkov na stavbe až po šéfov bánk.

Vedcom však tento fenomén nedal spať, a tak vypracovali štúdiu publikovanú v júni, v ktorej analyzovali kultúrne rozdiely dvoch skupín. Zamerali sa hlavne na ich využívanie médií, zákaznícke správanie, čas používania zariadení a spoločenské postoje. 

Ak vlastníš iPhone, patríš vraj do bohatej vrstvy spoločnosti. Štúdia tvrdí, že Apple výrobky sú najlepším indikátorom vysokého platu
Zdroj: unsplash.com

Zistili sme, že ak, človek vlastnil iPad v roku 2016, dokázali sme správne predpokladať, či má nízky alebo vysoký príjem až v 69 % prípadoch," vyjadrili sa autori štúdie, „počas všetkých rokov, v ktorých sme zbierali dáta, žiadna iná značka nenapovedala toľko o vysokom príjme ako Apple a jeho iPhone."

Ak teda vlastníš iPhone, podľa štúdie to znamená, že tvoj príjem sa nachádza v horných priečkach ekonomického priemeru. 

Výskum má však určité medzery. Napríklad, nehovorí o tom, aký typ iPhone by si mal vlastniť. Pokiaľ ešte stále opatruješ starý iPhone 2G, radšej sa to do tejto štatistiky nezaraďuj. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ďalšími nepreskúmanými vodami štúdie sú mobilné telefóny kupované na splátky a paušály u mobilných operátorov. Pokiaľ si najnovší iPhone nemôžeš dovoliť, kúpiš si ho aj s paušálom u najbližšieho operátora, hneď to môže vyzerať tak, že ti nerobí problém z vačku vytiahnuť 900 eur.

Sú, samozrejme, aj takí, ktorí si iPhone naozaj kúpia za plnú sumu hneď bez toho, aby sa zadlžovali a upisovali na dva roky u operátora. Takíto ľudia určite spadajú do 69 % spomínaných vo výskume. 

Domov
Zdieľať
Diskusia