Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2018, 10:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Starosta na leto najal mladé policajtky v kraťasoch. Do mesta v Libanone chce prilákať turistov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Starosta z Libanonu si z kritiky ťažkú hlavu nerobí.

Libanonské mesto Broummana je vyhľadávanou turistickou destináciou najmä pre miestnych obyvateľov. Mesto leží na východ od Bejrútu a v lete tam nebýva pekelne teplo, čo spôsobuje prílev desiatok tisíc turistov. Hotely aj apartmány dostávajú zabrať, pretože populácia sa v krátkom horizonte dvíha z približne 15-tisíc na viac ako 60-tisíc obyvateľov. Starosta mesta Pierre Achkar však v Broummane vidí oveľa väčší potenciál.

Za posledné roky skúšal pred letnou sezónou vytvárať menšie či väčšie škandály, aby prilákal medzinárodné médiá a spropagoval vďaka tomu svoje mesto, čím chce pritiahnuť zahraničných turistov. Pred pár týždňami preto zverejnil aj svoj tohtoročný plán. Do miestnej polície nechal najať skupinu mladých dievčat, ktoré navštevujú univerzitu, ale brigádu ako policajtky nechceli odmietnuť.


Nedostali štandardnú uniformu, pretože Achkar mal pocit, že ak je policajtkou žena, treba ju obliecť do krátkych nohavíc. Policajtky preto v uliciach Broummany usmerňujú dopravu s úsmevom a v kraťasoch, čo sa jednej skupine obyvateľov pozdáva a druhá nápad zase kritizuje.

Starostu už množstvo ľudí obvinilo zo sexizmu, pretože kraťasy nosia len policajtky a vedľa nich stojaci policajti majú bežné uniformy s nohavicami. Študentky sú však so svojím oblečením spokojné a svetu odkazujú, že Libanon je slobodná krajina, do ktorej treba prísť na návštevu.

Domov
Zdieľať
Diskusia