Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2018, 10:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Poľskí turisti liezli na hory v Chorvátsku v šľapkách. Spôsobili záchrannú akciu, lebo nedokázali zliezť dole

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO POĽSKO
Uložiť Uložené

Na hory treba vždy používať pevnú a vhodnú obuv.

Dovolenka v Chorvátsku vie byť magická nielen vďaka moru, ale svoju rolu zohrávajú aj majestátne hory blízko pobrežia. Pohorie Biokovo pravidelne priláka množstvo turistov, ktorých nebaví nekonečné ležanie na pláži a chceli by si užiť aj nádherné výhľady z väčšej výšky. Dvaja poľskí turisti však pred pár dňami spôsobili zopár vrások na čelách chorvátskych záchranárov.

Poliaci sa na hory vybrali len na prechádzku, takže na nohách mali obuté obyčajné šľapky a namiesto označeného horského chodníka sa vydali trasou, ktorá nie je prispôsobená pre ľahkú turistiku. Výrazne precenili svoje schopnosti, pretože jeden z Poliakov po výstupe do výšky viac ako 400 metrov nad morom zostal paralyzovaný a nedokázal sa pohnúť, takže si turisti museli zavolať pomoc.

Záchranári našťastie dorazili a Poliakov bezpečne dostali naspäť na cestu. Nič sa im nestalo a škrabance na nohách sa rýchlo zahoja, ale záchranári pre istotu napísali na svoju facebookovú stránku, že v šľapkách by sa mali ľudia prechádzať radšej popri mori a nie po horách.

Domov
Zdieľať
Diskusia