Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2018, 19:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nutella dostala silnú konkurenciu. Lindt vymyslel vlastnú roztierateľnú dobrotu, ktorá vyzerá lahodne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obľúbená pochúťka bude mať čo robiť, aby si svoje postavenie ustrážila.

Nutella si na trhu roztierateľných kakaových a lieskovoorieškových produktov drží už dlhé roky výsostné postavenie. Množstvo z nás vyrastalo na čokoládovej nátierke a dodnes nevieme lahôdke odolať, a tak po nákupe jedného balenia chytáme do ruky lyžicu a vyjedáme ju až do noci. Avšak, v Spojenom kráľovstve momentálne spôsobil menší ošiaľ nález v Lindt obchode v Liverpoole.

Značka Lindt je absolútnou zárukou dokonale chutnej čokolády, a tak správa o tom, že vyrába aj roztieraľnú nátierku tisíce milovníkov čokolády zaskočila. Informácie o nátierke rýchlo prenikli do médií, a tak je momentálne nátierka na britskom internetovom obchode Lindt vypredaná. Neznamená to, že nátierku spoločnosť vymyslela nedávno, ale doteraz o nej ľudia prevažne nevedeli. Na Instagrame o nej existujú príspevky už z roku 2016.

Na Slovensku nie je situácia veľmi rozdielna. Zatiaľ čo v našej krajine nie je ani jeden Lindt obchod, a tak neexistuje oficiálna cesta, ako sa ku krému dostať, naši bratia za riekou Moravou majú príjemnejšie problémy. Oficiálne Lindt predajne sa nachádzajú na Chodove, v Centre Černý Most či v outlete Fashion Arena. Podľa českej stránky spoločnosti by mali krémy nájsť zákazníci práve v jednotlivých obchodoch, pretože z internetu sa domov konkurencia Nutelly objednať nedá.

Okrem oficiálnych obchodov existujú aj viaceré online predajne s dobrotami od Lindt, takže šťastie na Slovensku by si mohol vyskúšať tam. Spomenúť treba aj fakt, že krém nebude v porovnaní s Nutellou najlacnejší. V Liverpoole sa 210 gramov nátierky predáva za 5,99 libry a v českom neoficiálnom online obchode zase za krém chcú 223 českých korún, čo je 8,55 eur. Ako sa hovorí, za kvalitu si budeš musieť priplatiť. Za 600 gramov Nutelly by si v slovenských obchodoch zaplatil necelých 6 eur. 

Je však pravda, že Lindt dbá na prémiovú kvalitu svojho výrobku. V praxi to znamená, že krém obsahuje 40 percent jadier lieskových orieškov a pri výrobe nie je použitý ani kúsok palmového oleja, čo Nutella povedať nemôže. Lieskové oriešky zároveň tvoria len približne 13 percent z nej.

Domov
Zdieľať
Diskusia