Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2018, 17:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Plavky „oblečené naopak“ ovládli Instagram. Obrovský dekolt medzi prsiami vyzerá fantasticky, ale je nepraktický

MÓDA PLAVKY
Uložiť Uložené

Ženy si očividne vedia plavky obliecť na množstvo spôsobov.

Letná sezóna už oficiálne začala a Slováci sa v posledných týždňoch vo veľkom vyberajú na dovolenky. Destináciám tradične dominuje Bulharsko a Chorvátsko, ale nebojíme sa objavovať už aj krajiny ako Albánsko či Čierna Hora, zatiaľ čo v zozname nechýba Grécko s Tureckom. Nezáleží pritom do akej krajiny sa vyberieš, ak sa na svoj pobyt na pláži dostatočne pripravíš.

Plavkové trendy sa menia každý rok, a tak minuloročné kúsky už možno vyšli z módy a aj keď si to na pláži naozaj nikto nevšimne, možno by si sa najradšej obliekla do najnovšieho trendu. Ak ti teraz predstavíme najhorúcejší trend letných plaviek, pravdepodobne zabudneš na nakupovanie nových bikín a budeš spokojná s tým, čo vlastníš. Koniec koncov, na správne aplikovanie nového trendu nebudeš nové bikiny ani potrebovať.

Trend samozrejme nezačal na Slovensku. Pred pár mesiacmi ho v tichosti a vo vlastnej fanúšikovskej bubline uviedla do života nádherná talianska modelka Valentina Fradegrada. Trojuholníkové tvary vrchnej časti plaviek sa prekvapivo dajú zaviazať aj nad prsiami namiesto priestoru za krkom, čo síce funguje mimoriadne neprakticky, ale vyzerá naozaj fenomenálne.

Odporúčané
10 modelov pánskych plaviek, v ktorých frajerke či frajerovi určite neurobíš hanbu 10 modelov pánskych plaviek, v ktorých frajerke či frajerovi určite neurobíš hanbu 4. júla 2023, 14:00

Šnúrky, ktoré by zvyčajne smerovali cez ramená až za krk, je potrebné zatiahnuť a zaviazať v priestore nad prsiami a pod krkom. V praxi to znamená, že látku zakrývajúcu poprsie poriadne natiahneš a vytvoríš z nej ochrannú vrstvu, ktorá však podčiarkne tvoj dekolt tak ako žiadne iné bikiny. Vďaka tomu dosiahneš imidž, ako keby si mala svoje plavky oblečené naopak, z čoho vyplýva aj samotný názov nového internetového lákadla.

Valentina trend dokonca prvýkrát predstavila už minulý rok, ale až v roku 2018 získal trend dostatočné množstvo mediálnej pozornosti. Modelka už stihla natočiť aj návod na to, ako dosiahnuť potrebný efekt a založila aj profil na Instagrame s názvom Upsidedownbikini, kde sa označuje za matku nápadu prevrátených bikín a sľubuje, že pre fanúšikov chystá viaceré prekvapenia.

O zvyšujúcej sa popularite trendu svedčí aj nedávna aktivita austrálskej značky Cantik. Vtip spočíva v tom, že na aplikovanie trendu nebudeš musieť kupovať špeciálne plavky, ale pokojne môžeš využiť svoje staršie kúsky, ktoré len špeciálne zaviažeš. Značka Cantik to pochopila, a tak svoju modelku obliekla do vlastných plaviek a spýtala sa fanúšikov, či by si podobné viazanie vrchnej časti plaviek vyskúšali aj na svojom tele.

Ako to už pri podobných trendoch býva zvykom, na sociálnych sieťach sa ľudia rozdelili na dve skupiny. Zatiaľ čo prvá skupina považuje viazanie plaviek nad prsiami hlúpe a najmä nepraktické, druhá skupina žien si trend pochvaľuje. Vďaka natiahnutej látke majú prsia v plavkách oveľa lepšie napasované, čo vraj vytvára lepší efekt dekoltu. Objavili sa už aj komentáre, že si ženy pripadajú, ako keby vďaka plavkám podstúpili okamžitú plastickú operáciu na zväčšenie pŕs.

Negatívne reakcie však majú svoj kus pravdy. Plavky by takto nemohla nosiť každá žena, keďže dekolt musí byť dostatočne veľký na to, aby z neho plavky nespadli bez podpory cez ramená. Ženy sa sťažujú aj na to, že by im poprsie z plaviek vypadlo priamo do veľkej medzery v strede. Šnúrky nemajú zaviazané za krkom, takže žiadna časť plaviek nijak nepodporuje a neudržiava poprsie na potrebnom mieste. Keby sa modelka vybrala na krátky beh po pláži, zrejme by sa vrátila hore bez.

Odporúčané
7 svetových aj slovenských značiek plaviek, ktoré by si mala poznať. Plavky od Candice Swanepoel zoženieš teraz za polovicu 7 svetových aj slovenských značiek plaviek, ktoré by si mala poznať. Plavky od Candice Swanepoel zoženieš teraz za polovicu 25. júna 2023, 10:30

Kritika aj pochvaly slúžia, aby sa mohli ženy rozhodnúť, či majú dosť odvahy na to, aby už aj tak dosť odhaľujúce plavky s viazaním za krkom premenili na prevrátené bikiny s obrovským dekoltom uprostred. Ak si myslíš, že máš dostatočne veľké a vzhľadné prsia na to, aby si po pláži pobehovala s plavkami zaviazanými nad nimi, potom určite trend vyskúšaj. Uvidíš, ako na plavky zareaguje tvoje okolie.

 

Příspěvek sdílený VALERIA (@valeria.rey),

 

Příspěvek sdílený Vyvan Le (@vyvan.le),

Domov
Zdieľať
Diskusia