Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2018, 15:12
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Obľúbené Audi A4 prichádza vo vynovenej forme. Nájdete 3 rozdiely?

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Pre modelový rok 2019 dostáva A4-ka nový kozmetický balíček.

Model A4 patrí k tým najzákladnejším stavebným pilierom značky, navyše, dlhodobo ide o jeden z najúspešnejších automobilov Audi na svete. Nemožno sa preto čudovať, že v Ingolstadte dbajú na to, aby bol sedan strednej triedy stále rovnako atraktívny. Nielen preto sa na svetlo sveta predrala nová, nazvime to faceliftovaná podoba, i keď rozoznať ju od tej súčasnej je takmer nemožné.

Audi sa zjavne drží hesla, čo je dobré, netreba meniť, preto modernizácia prináša naozaj len kozmetické zmeny, ba čo viac, "novú" A4-ku možno brať skôr ako vylepšenia pre nový modelový rok 2019 než plnohodnotný facelift. Najväčšou optickou zmenou v exteriéri sú nárazníky, ktoré sa naďalej pýšia veľmi podobným tvarom, zmenou však prešli ich detaily. Vpredu je to nová aplikácia radarového systému v rohoch nárazníka, kde pribudol hranatý detail, zatiaľ čo vzadu nájdeme na súčasné trendy až prekvapivo veľké koncovky výfukov a pozmenený difúzor.

Obľúbené Audi A4 prichádza vo vynovenej forme. Nájdete 3 rozdiely?
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Okrem toho spoznávame nové odtiene karosérie, druhy 16 až 19” diskov alebo paket S-line Competition, ktorý vie A4-ku opticky ešte viac pritvrdiť. Do ponuky tak pribudli početnejšie zastúpené čierne detaily alebo strešný spojler vo verzii kombi. Inými slovami, novinka predstavuje akúsi nadstavbu nad športovým S-linom. Interiér dostal hŕstku nových detailov, ďalších farebných dekórov a spracovaní, filozofia infotainmentu sa však nemení.

Odporúčané
Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd 27. septembra 2023, 10:00

Naďalej teda pred vodičom nájdeme dobre známy 12,3” Audi Virtual Cockit, zatiaľ čo stred palubnej dosky vypĺňa stále panel klimatizácie s fyzickými tlačidlami. Tri rozmerné dotykové obrazovky v štýle modelov A6, A7, A8 či Q8 sa teda ešte nekonajú. Ako sa totiž v kuloároch šepká, A4-ku neminie ešte minimálne jeden facelift, ktorý však bude podstatne rozsiahlejší a určite okrem zásadnejších zmien dizajnu neobíde vo veľkom ani techniku. Vynovená A4-ka príde na trh na jeseň.

Späť
Zdieľať
Diskusia