Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2018, 14:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

8 očakávaných filmov, na ktoré sa v júli oplatí zájsť do kina. Láka dvojka Ant-Mana, Dwaynov Mrakodrap, animáky či úplne Prvá očista

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Prinášame vám prehľad všetkých kinopremiér mesiaca júl. Na čo zájsť a na čo radšej peniaze nemíňať?

Posledný júnový víkend je za nami, a to znamená, že si musíme predstaviť kinopremiéry pre mesiac nasledujúci. Tento rok akoby skutočné blockbusterové leto trvalo od apríla do konca mája a zase v auguste, pretože ani júl nebude extrémne nabitý. 

Časy sa menia a s nimi aj prístup Hollywoodu k sezónam a dátumom premiér. Ak sa však bojíte, že si nebudete mať z čoho vyberať, bojíte sa zbytočne. 

1. Ant-Man and the Wasp – 4. 7. 

Hneď začiatkom mesiaca nás totiž čaká ďalšia etapa v MCU. V súčasnosti už nezastaviteľná mašina produkuje jeden kvalitný film za druhým a podľa prvotných recenzií zo zahraničia tomu nebude inak ani v tomto prípade.

Môžeme sa tešiť na viac gadgetov a hrátok s veľkosoťu postáv, na Quantum Realm, pôvodnú Wasp – manželku Hanka Pyma, záporáčku Ghost schopnú prechádzať cez pevnú hmotu a množstvo ďalšieho.

V prvom rade klasický humor, ale aj prísľub do budúcna. Ak plánujete vyraziť aj na Avengers 4, dvojka Ant-Mana by vás nemala minúť, keďže sa v nej bude riešiť aj to, ako bojovať s Thanosom.


2. Muž, ktorý zabil Dona Quijota – 4. 7. 

Prekliaty film Terryho Gilliama sa konečne natočil a vstupuje do kín. Znie to neuveriteľne, no aj tak sa to nezaobišlo bez ďalších patálií.

Pred pár dňami mal Gilliam prísť o práva na film, podľa všetkého mu ale údajne stále patria a snímka bude distribuovaná do celého sveta. Modlíme sa, aby to nedopadlo zle. Po tom všetkom, čím si tento film prešiel, by to bolo neuveriteľne neférové. 

Ak neviete, o čom je príbeh Don Quijota a ako ho pozmení tento film, otvárajte naše vlákno, kde sa dozviete všetko potrebné. 


3. Prvá očista – 4. 7. 

Ako začalo legálne vraždenie, vykrádanie a znásilňovanie v USA? 12 hodín, kedy sa nemáte komu dovolať a nikto vám nepomôže. Raj hollywoodskych hviezd a iných počestných ľudí zaujal v Purge originalitou. Jednotka sa však zamerala len na jeden domček s bezpečnostným systémom, zatiaľ čo ďalšie snímky už využili potenciál lepšie. 

Po skúsenostiach s celou trilógiou scenárista James DeMonaco odstúpil z pozície režiséra, ktorú prenechal Gerardovi McMurrayovi (Burning Sands). Navyše sa pozrieme na úplne prvú Očistu, čo ponúka množstvo priestoru na zaujímavé scény a správanie postáv. 


4. Mrakodrap – 12. 7. 

Pocta Dwayna Johnsona pre Willisove Die Hard. Teda aspoň on tvrdí, že ide o poctu. Niekto by to mohol nazvať aj lacným vykrádaním, ale vzhľadom na to, že to bude tak trochu hlúpučké a naivné, veríme, že Rock sa nebude ani tentokrát brať vážne.

A presne vtedy z toho väčšinou vzíde kvalitné béčko. Zábavné v jednoduchosti, ideálne do kina a človek sa možno aj párkrát zasmeje a pokochá sa na akcii. A to sme ešte nespomenuli, že bude Dwanye skákať s protézou miesto nohy zo žeriavu. Áno, chceme to vidieť. 


5. Hotel Transylvánia 3 – 12. 7. 

Najlákavejší animák júla ponúkne obľúbené strašidlá a netvorov na letnej dovolenke. Vyberú sa na loď, kde sa však zhodou okolností ukáže aj Draculov otec. A aby toho nebolo málo, plavbe šéfuje vnučka Van Helsinga, do ktorej sa náš Dracula zamiluje.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Humor je síce trochu detinskejší, ale na niečom sa zasmeje aj starší divák. Ak teda rozmýšľate, kde sa v júli s mladšími súrodencami či deťmi schladiť, bežte na Transylvániu. 


6. Prekliate dedičstvo/Hereditary – 19. 7. 

Jeden z najchválenejších moderných hororov súčasnosti. A s Quiet Place zrejme aj kandidát na najlepšiu žánrovku roka. Pepo snímku už videl a hodnotí ju značne vysoko. Uvidíme, ako sa pohľad na rozpadávajúcu modernú americkú rodinu bude pozdávať nám. 

Keď stará pani Ellen Graham zomrie, jej dcéra Annie (Toni Collette) so svojou rodinou odhaľuje záhadné a temné tajomstvá, ktoré jej matka skrývala. Zdá sa, že práve Anniena rodina zdedila po mŕtvej Ellen aj záhadné sily, ktoré sa začínajú prejavovať v plnej intenzite.


7. Hotel Artemis – 26. 7.  

Drew Pearce natočil v doterajšej kariére len podarený marvelácky kraťas All Hail the King. O 4 roky neskôr sa do kín dostane akčný Hotel Artemis s celkom slušným obsadením. V nemocnici pre zranených zločincov dôjde k nezhodám a pravidlá nenosiť do "hotelu pre bohatých" zbrane a ubližovať iných pacientov sa rýchlo začnú porušovať.

V hlavných rolách sa predstavili Dave Bautista, Jeff Goldblum, Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Zachary Quinto či Charlie Day. Trailer vám o atmosfére snímky a štýle napovie viac.

8. Redbad – 26. 7. 
Píše sa približne rok 700 po Kristovi a Frankovia sa rozhodli podmaniť si barbarov čoraz viac sa rozširujúcou christianizáciou. Aktuálne svoje sily zamerali na mesto Dorestad, kde sídli takzvaný kráľ "slobodného ľudu" – Aldigisl. Po otcovej smrti sa jeho syn Redbad dostáva na cesty, ktoré ho zavedú až k dánskym vikingom.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Z upútavky i obsahu sa dá vyvodiť, že filmári čerpajú z historických análov a legiend, ktoré projektu dodávajú ten správny šmrnc. Fanúšikovia Vikingov a podobných projektov by si Redbad nemali nechať ujsť. 

Samozrejme, na výber toho bude viac. Hneď v prvom týždne budete môcť zájsť na komédiu Manžel na skúšku. O týždeň neskôr v našich kinách premiéruje aj romantická dráma Kým prišla búrka s Shailene Woodley.

Film Europe v treťom týždni pošle do kín hneď niekoľko filmov. Ide o Ulice v Palerme, Rodinného priateľa, Reality Show, Prebytočného človeka a snímku Božský. Okrem toho uvidíme aj Mamma Mia! Here We Go Again. 

V poslednom týždni budú môcť decká vybehnúť na ďalší animák. Bude ním Smelé mačiatko. V závere mesiaca uvidíme aj českú komédiu Chata na predaj a v neposlednom rade Escape Plan 2 so Stalloneom a Bautistom. Pokračovanie sa však vôbec nepodarilo, a tak na neho pravdepodobne zájdu len najväčší Slyoví fanúšikovia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia