Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2018, 13:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pytliaci zavraždili vzácneho nosorožca kvôli rohu dlhému 1 centimeter. Samica po sebe zanechala aj malé mláďa

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ľudia sú za peniaze ochotní urobiť čokoľvek.

Vraždenie nevinných zvierat sa po celom svete deje každú minútu. Zvieratá ako vzácne nosorožce, žirafy či levy si ani nevedia uvedomiť, že hneď po narodení im prakticky po celý život hrozí nebezpečenstvo zo strany pytliakov, ktorí sa nezastavia pred ničím.

Množstvo podobných zvierat preto žije v uzavretých parkoch, kde sa o nich s láskou starajú opatrovatelia, zatiaľ čo majú k dispozícii obrovské prirodzené životné prostredie. Jedným z takýchto parkov je aj Kragga Kamma Game Park v Juhoafrickej republike. Žije tam množstvo najrôznejších druhov zvierat a medzi nimi aj skupina nosorožcov. Pred pár dňami sa však skupina zmenšila po útoku pytliakov.

Samica nosorožca Bella nedávno oslavovala 20. narodeniny a počas svojho života sa stala matkou štyroch malých potomkov. Najmladším z nich bol Tank, ktorý sa krátko po smrti svojej mamy nevedel spamätať z náhlej straty a snažil sa skamarátiť s cudzou samicou nosorožca.

Najsmutnejšie na celej smrti vzácneho zvieraťa je fakt, že Bella len pred týždňom podstúpila operáciu, pri ktorej jej veterinári odstránili roh ako bezpečnostné opatrenie. Práve rohy najčastejšie lákajú pytliakov, keďže tieto časti zvierat majú na čiernom trhu vysokú hodnotu. Pytliaci preto neváhali zviera zavraždiť aj napriek tomu, že z rohu jej zostal približne 1 centimeter, a tak na ňom nemohli veľa zarobiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia