Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2018, 11:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Poľsku sa narodilo zmutované teliatko. Dvojhlavé zviera pochádza z lokálnej farmy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Poľsko je rodiskom zaujímavého genetického mutanta.

Príroda sa nám niekedy postará o naozaj zvláštne situácie a jednu z nich musela nepochybne prežívať aj poľská farmárka, keď sa v jej starostlivosti narodilo skutočne pozoruhodné zviera. Na internet sa vyrojili fotografie z farmy v Poľsku, na ktorej sa nachádza novonarodené dvojhlavé teliatko, ktoré je takpovediac doslovne genetickým mutantom. 

Dvojhlavé tvory sa na svet môžu dostať dvomi spôsobmi – v prvom sa embryo rozdelí takým spôsobom, že v jednej časti zostane spojené, no vytvorí dva rôzne plody. V druhom prípade je zodpovedný gén starajúci sa o veľkosť hlavy. V prípade poškodenia môže byť pokojne výsledkom nadmerne veľká hlava či dokonca aj dvojhlavý tvor. Ani jeden prípad však zďaleka nie je bežný.

Ako oznámila samotná farmárka Karolina Szarowska, teliatko, ktoré bolo samčiatkom, už zomrelo. Prišlo zo štvrtého pôrodu. Viachlavé zvieratá v prírode sú vždy veľkou novinkou, zatiaľ sme videli napríklad dvojhlavých hadov či netopierov, dokonca aj vo voľnej prírode.

Domov
Zdieľať
Diskusia