Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Footshopom.
28. júna 2018, 19:38
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Novučičký Hotel Kyjev už môžeš mať aj na tričku či mikine! Footshop sa spojil s autorom novej fasády a výsledkom je nezvyčajné oblečenie

MÓDA BRATISLAVA FOOTSHOP MÓDA
Uložiť Uložené

Výnimočné streetartové dielo na hoteli Kyjev zveční aj módna kolekcia z dielne Footshopu.

Už posledný júnový víkend sa v Bratislave uskutoční ďalší ročník úspešného Bratislava Street Art Festivalu. V rámci podujatia prijali organizátori spolu so svojráznym slovenským fotografom Lousy Auberom extra výzvu. Vytvorili totiž najväčšiu streetartovú stenu v regióne strednej Európy s názvom Hotel Kyjev Deconstructed.

Vzniknuté dielo však nebude žiť len na fasáde Hotelu Kyjev, no tiež mimo budovy vo forme limitovanej módnej kolekcie z dielne Lousyho Aubera a Footshopu, ktorý pri každej príležtiosti podporuje spolupráce s umelcami v celej strednej Európe.

Novučičký Hotel Kyjev už môžeš mať aj na tričku či mikine! Footshop sa spojil s autorom novej fasády a výsledkom je nezvyčajné oblečenie
Zdroj: Footshop

 

Hotel Kyjev je jedným zo symbolov predrevolučného obdobia v Bratislave. Jeho fasáda sa však po dlhom období konečne zmenila z chátrajúceho komunistickeho obalu na umelecké dielo. Počas uplynulých troch rokov viedli organizátori množstvo rokovaní, aby sa mohlo pristúpiť k realizácii tohto nezvyčajného umeleckého počinu, no všetko dopadlo vynikajúco a novú fasádu si už zamilovali stovky Bratislavčanov.

 

Extra výzva

„Podoba hotela Kyjev sa čoskoro zmení v rámci plánovanej rekonštrukcie. Práve tento medzičas sme chceli využiť na realizáciu najväčšieho streetartového diela v regióne strednej Európy. Sme radi, že spoločnosť Footshop nám ako hlavný partner BSAF 2018 podala pomocnú ruku a spolu tak môžeme čeliť najväčšej výzve tohto druhu. Nikdy nebola v našej krajine pomaľovaná väčšia plocha, ako to bude teraz. Toto dielo sa tak celkom určite zapíše do dejín,“ zhodnotil Tomáš Lukačka, organizátor Bratislava Street Art Festival 2018.

Novučičký Hotel Kyjev už môžeš mať aj na tričku či mikine! Footshop sa spojil s autorom novej fasády a výsledkom je nezvyčajné oblečenie
Zdroj: Footshop

Footshop už dávno neponúka len exkluzívne tenisky, na konte už totiž má hromadu módnych spoluprác v Prahe, Budapešti a Bratislave. Tentokrát sa rozhodol spojiť priamo s organizátormi obrovského projektu a dielo podporiť aj dizajnovými kúskami od Lousyho Aubera. Ten sa pri premene Hotela Kyjev naozaj vybláznil, no všetko v rámci medzí, keďže cieľom bolo rešpektovať pôvodné dielo autora budovy Ivana Matušíka. Preto projekt Hotel Kyjev Deconstructed samotnú stavbu a jej západnú fasádu reinterpretuje, namiesto toho, aby ju využil ako prázdne maliarske plátno.

 

Šité na Slovensku

Footshop a Lousy Auber zároveň prišli s limitovanou módnou kolekciou Hotel Kyjev capsule collection. Jej hlavnou myšlienkou je, aby "art piece", teda dielo Hotel Kyjev Deconstructed, žilo aj mimo samotnej budovy. Na základe toho sa môžeš tešiť na štýlové mikiny, tričká, šiltovky či dresy. Unikátne sú predovšetkým reprodukciou samotného diela na vlastných strihoch a s výnimkou šiltoviek je všetko šité priamo na Slovensku.

Footshop investovaním do vzniku diela a kolekcie samotnej podporí streetartové umenie. „Čím tiež dokazujeme, že street art a street wear idú dokopy. Nemohli sme jednoducho pri takejto príležitosti chýbať. Už teraz sa však chystáme na ďalšie spolupráce s umelcami v oblasti módy či umenia,“ dodáva Tomáš Velický z Footshopu.

Späť
Zdieľať
Diskusia