Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Video vzniklo v spolupráci s Prvou penzijnou
5. októbra 2018, 9:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vzali by si Slováci 5 eur na mieste alebo 20 o týždeň?

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA FINANCIE INVESTOVANIE SLOVÁCI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Výsledkom nášho menšieho sociálno-ekonomického experimentu je, že Slováci sú ochotní svoje peniaze zhodnocovať.

Aj keď je už leto na konci, do ulíc chodievame stále s veľkým nadšením a využili sme aj posledné teplé lúče. Zároveň sme veľmi radi, že nám všetkú energiu vraciate späť úsmevmi a ochotou odpovedať na naše často veľmi záludné otázky. Napríklad keď sme pred pár týždňami v centre Bratislavy zisťovali, ako sú na tom Slováci s vedomosťami o ekonómii.

S pojmami ako inflácia, HDP alebo druhý dôchodkový pilier si respondenti poradili, a tak sme sa tentokrát v spolupráci s Prvou Penzijnou rozhodli overiť vedomosti týkajúce sa šetrenia a investícii. Zopár jednoduchých otázok sme zavŕšili úlohou, v rámci ktorej sa mali Bratislavčania rozhodnúť, či by si radšej vzali 5 eur priamo na mieste alebo by si prišli po 20 eur k nám do redakcie o týždeň.

Drvivá väčšina odpovedala, že by nemala problém počkať si, čo je pochopiteľne výhodnejšie. Teda ak myslíš na svoju budúcnosť. Za základe odpovedí sme všetkých odmenili a ty sa teraz môžeš pozrieť, ako to celé dopadlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia