Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Tatra bankou.  
29. júna 2018, 11:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Slovensku si už môžeš otvoriť účet cez selfie! Tatra banka predstavila jedinečnú technológiu, ku ktorej navyše dostaneš 30 €

TECH FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Otvoriť si študentský účet môžeš už aj z postele.

Doba sa raketovou rýchlosťou posúva vpred a snáď každá oblasť sa vo všemožných smeroch a oblastiach zlepšuje. Mladí ľudia šetria čas i peniaze a výnimkou nie je ani bankovníctvo. Doteraz sme museli navštíviť kamenné pobočky, keď sme si chceli otvoriť študentský účet.

Odteraz nám stačí len nabitý telefón, na Slovensku sa totiž môžeme pochváliť priam revolučnou technológiou, vďaka ktorej si študentský účet otvoríš priamo z postele. Tatra banka ako prvá na Slovensku predstavila inováciu Tvárová biometria.

Ako funguje biometria tváre?

Tvárová biometria skenom tváre sleduje polohu očí, nosa a uší na tvári. Celkovo meria a vyhodnocuje až 30 rôznych bodov na tvári, vďaka čomu je v porovnaní s človekom neomylná. Tvárová biometria je prvotriednou technológiou postavenou na maximálnej bezpečnosti. Biometrické črty tváre nie je možné preniesť na inú osobu. Je výhodná nielen pre banku, ale najmä pre nás, klientov, keďže chráni naše údaje a peniaze pred zneužitím.

S touto technológiou si sa už mohol stretnúť napríklad na medzinárodných letiskách, kde si naskenuješ svoj pas a zároveň tvár. Vďaka biometrii tváre ťa počítač overí a systém automaticky pustí ďalej.

Ale čo ti budeme vysvetľovať. Najlepšie to celé pochopíš, keď si pozrieš vtipné video so Sajfom, ktorý Tvárovú biometriu otestoval dokonca aj na svojom psovi Molly. Sleduj a dozvieš sa aj to, ako rýchlo k účtu získaš aj 30 €.

Systém je naozaj mimoriadne inteligentný, ak máš napríklad pri fotení selfie okuliare a prekážajú, systém ťa upozorní. Okrem toho si dáva pozor, či ide o skutočnú živú osobu a nie fotku stiahnutú z Facebooku či Instagramu. Aplikácia ťa totiž požiada napríklad o pohyb očami, vďaka čomu bude všetko bezpečnejšie a zábavnejšie. 


Aby však bola bezpečnosť skutočne zaručená, nasnímaný občiansky preukaz a tvoja fotka sa overia s databázou ministerstva vnútra. Celé overenie pritom trvá len niekoľko sekúnd. Keď všetko prebehne v poriadku, špeciálna aplikácia ťa pustí ďalej a bez toho, aby si musel opustiť izbu, si vieš zo smartfónu vytvoriť rovno študentský účet. A čo je na tom celé najlepšie? Tatra banka ti na účet navyše pošle až 30 €, čiže si ušetríš napríklad aj jeden deň na brigáde. Super, však? Tak si ich nenechaj ujsť. Sťahuj appku Tatra banky na Android či iOS a objav budúcnosť už dnes.

Na Slovensku si už môžeš otvoriť účet cez selfie! Tatra banka predstavila jedinečnú technológiu, ku ktorej navyše dostaneš 30 €
 
Domov
Zdieľať
Diskusia