Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2018, 16:58
Čas čítania 0:00
Sona O.

Túžiš precestovať svet a zoznamovať sa s novými ľuďmi? 10 znakov, že ešte nie si pripravená na vážny vzťah

DUŠEVNÉ ZDRAVIE PSYCHOPATIA
Uložiť Uložené

Vek či dobré zázemie ešte vôbec nemusia znamenať, že je človek pripravený na vážny vzťah. Spoznáš to podľa týchto 10 bodov.

Všetci tvoji kamaráti a známi už trávia s partnermi väčšinu času? Plánujú spoločnú budúcnosť, svadby, deti, dovolenky a ty si stále na vážkach? Zdá sa ti, že na takú zodpovednosť ešte nie si pripravená, no tvoje okolie ťa stále viac tlačí do definitívneho rozhodnutia? Prečítaj si týchto 10 znakov a ak sa aspoň v niektorých nájdeš, radšej s láskou na celý život ešte chvíľu počkaj.

Kašli na to, čo chcú od teba ostatní a riaď sa hlasom vlastného srdca. Pokiaľ si ešte stále mladá, neboj sa plniť si svoje sny aj osamote a ten pravý príde, keď to budeš najmenej čakať. 

1. Chceš cestovať

Máš túlavé topánky a stále ťa to ťahá niekam inam. Dnes si možno doma, no už zajtra by si najradšej odletela niekam do exotickej krajiny a strávil tam hneď celé leto. Na tom samozrejme nieje nič zlé, ak tým neraníš niekoho city.

Pri cestovaní nielen spoznávame cudzie kultúry ale aj samých seba. Učíme sa samostatnosti a často prekonávame svoj strach. Stretávame sa s novými ľuďmi, učíme sa cudzie jazyky, meníme svoje hodnoty. 

Odporúčané
Týždeň som skúšala v spánku podprahové (subliminal) správy, ktoré mi mali zlepšiť život. Dostala som chrípku Týždeň som skúšala v spánku podprahové (subliminal) správy, ktoré mi mali zlepšiť život. Dostala som chrípku 10. apríla 2024, 12:30

Skúsiť si život mimo domoviny, kde ti zrazu mama každý večer nenavarí teplú polievku a ocko nezaúraduje vždy, keď máš nejaký problém, je životná skúsenosť na nezaplatenie. Avšak ak si vo vážnom vzťahu, môže to byť problém. Tvoj partner možno nebude ochotný vycestovať s tebou a vás čaká nepríjemné, dlhé odlúčenie. A ty vlastne ani nevieš, či sa naozaj vrátiť chceš. V takomto prípade je naozaj lepšie byť single.

Túžiš precestovať svet a zoznamovať sa s novými ľuďmi? 10 znakov, že ešte nie si pripravená na vážny vzťah
Zdroj: unsplash.com

2. Chceš doštudovať/budovať si kariéru

Záleží ti na tom, aby si mala na skúškach najlepšie známky? Tráviš dni a noci v knihách a nemáš takmer žiaden voľný čas? Ak sa ti aj nejaká tá voľná chvíľka pritrafí využiješ ju na spánok? V tom prípade asi nebudeš mať poriadne čas ani na partnera. Zvládneš maximálne tak pár rande medzi testami no tam to končí.

To isté platí, aj pokiaľ si kariéristka a v práci zvykneš tráviť väčšinu dňa. Tvojmu profesnému životu to určite pomáha a vieš, že si na dobrej ceste k úspešnej budúcnosti, no tvojmu potenciálnemu partnerovi, by sa noci mimo domova v kancelárii či na služobkách, vôbec nemuseli páčiť.

Preto bude lepšie, ak chvíľu počkáš. Dostaneš sa tam, kam pracovne potrebuješ a keď budeš pripravená zmierniť tempo, začni loviť v nových vodách

3. Túžiš po spoznávaní nových ľudí

Si prelietavá a každý ťa rýchlo omrzí? Ak máš sklon skôr k nestálym vzťahom a rada sa zoznamuješ stále s novými ľuďmi, či už ide o kamarátov alebo romantické vzťahy, nie je dôvod očakávať, že to zrazu bude iné. Pravdepodobne potrebuješ preskúmať viacero možností predtým, než sa definitívne rozhodneš. To je úplne v poriadku, ale iba pokiaľ to nerobíš frajerovi za chrbtom

Túžiš precestovať svet a zoznamovať sa s novými ľuďmi? 10 znakov, že ešte nie si pripravená na vážny vzťah
Zdroj: pexels.com

4. Ešte stále žiješ divokými party

Každý večer to máte s kamoškami namierené do baru. Chodíte sa zabávať do neskorých ranných hodín. Žijete diskotékami, koncertami, bytmi a váš život skrátka vyzerá ako nekonečná party. Všetko to znie super, no väčšinou je takýto život nezlúčiteľný s tým partnerským

5. Nie si spokojná sama so sebou

Vidíš na sebe iba kopu chýb a možno si dokonca myslíš, že si ani nezaslúžiš lásku. Ak príde, nevidíš ju a už vôbec nie si schopná ju opätovať, pretože ju nedokážeš cítiť ani sama k sebe.

Odporúčané
Šikana vo vzťahu alebo Kanye West po slovensky: Partner mi zakazoval nosiť piercingy a tepláky, povolené som mala iba legíny Šikana vo vzťahu alebo Kanye West po slovensky: Partner mi zakazoval nosiť piercingy a tepláky, povolené som mala iba legíny 31. marca 2024, 12:30

Dievčatá, čo o sebe majú nevalnú mienku, často končia vo vzťahu s mužmi, ktorí si ich nevážia a správajú sa k nim zle. Stáva sa tiež, že nehľadajú rovnocenného partnera ale akéhosi záchrancu, čo ich spasí od nepríjemných pocitov.

Láska však takto nefunguje a od nikoho by si nemala očakávať to, čo nedokážeš dať sama sebe. Preto si vyrieš svoje vnútorné problémy predtým, než sa rozhodneš pre vzťah

Túžiš precestovať svet a zoznamovať sa s novými ľuďmi? 10 znakov, že ešte nie si pripravená na vážny vzťah
Zdroj: unsplash.com

6. Stále sa hľadáš

Občas tápaš v neistote, nemáš presne stanovené hodnoty ani to, čo by si chcela do budúcna. Mávaš pocit, že v skutočnosti nie si sama sebou a viac ako často sa iba prispôsobuješ svojmu okoliu. Môžeš mať dokonca dojem, že si tak trochu stratená, nevieš si vybrať ten správny smer.

U mladých ľudí sú tieto pocity časté a vlastne aj celkom normálne. Dôležité je však to, aby si si dopriala dostatok času na to dospieť, vyrásť a uvedomiť svoju vlastnú identitu. Pokiaľ sa bez rozmyslu vyhrneš do vzťahu, môže sa ti stať, že so sebou nikdy nebudeš úplne zmierená

7. Často striedaš objekty svojej vášne

Včera sa ti páčil Marek, dnes je to Filip a zajtra možno niekto úplne iný. Máš tendenciu svojich známych presviedčať o tom, že tentokrát je to naozaj ten pravý, no oni sa na tvojich sľuboch iba zasmejú. Dobre vedia, že vám to spolu dlho nevydrží. Pravdepodobne sa nedostaneš ani len k prvému kroku, kým sa ti začne páčiť niekto iný.

Túžiš precestovať svet a zoznamovať sa s novými ľuďmi? 10 znakov, že ešte nie si pripravená na vážny vzťah
Zdroj: usnplash.com

8. Myslíš na svojho ex

Neustále o ňom rozprávaš, všetko ti ho pripomína a musíš si priznať, že ti občas aj chýba. Snažíš sa naňho zabudnúť zo všetkých síl, no overené medicíny, čo poznáš, už dávno zlyhali. Nepomohla fľaša vína, najlepšia kamoška ani depka pod perinou. Musí to nejako prebolieť, no najhoršie čo môžeš urobiť, je zavesiť sa rýchlo na niekoho iného, len aby si sa dostala z toho najhoršieho. Dotyčného tým iba škaredo využiješ a v konečnom dôsledku sa budeš cítiť iba horšie. 

9. Máš problémy s dôverou

Si podozrievavá a žiarlivá. Ak ti tvoj partner povie, že ide s kolegami na pivo, hneď za tým vidíš zámienku na neveru. Neustále ho kontroluješ a potrebuješ vždy vedieť kde a s kým trávi čas. Si ako neoblomný detektív na stope sériového vraha. Potom sa ale nečuduj, keď mu dôjde trpezlivosť a nebude viac ochotný tolerovať tvoje paranoidné sklony

Pokiaľ nie si schopná vybudovať si k ľuďom zdravú dôveru, nie si ani pripravená na vážny vzťah.

Túžiš precestovať svet a zoznamovať sa s novými ľuďmi? 10 znakov, že ešte nie si pripravená na vážny vzťah
Zdroj: unsplash.com

10. Hľadáš ideálneho chlapa

Nikto ti nie je dosť dobrý. Kolega má priveľký nos, kamoš zase nie je moc bystrý a sused, čo ťa balil vo výťahu ti príde ako zúfalec. Na každom si nájdeš nejakú chybičku, vďaka ktorej sa ti znepáči. Možno si práve ty iniciovala aj predchádzajúce rozchody, pretože tvoji ex nespĺňali vysoké nároky.

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Nastal čas pristáť oboma nohami pevne na zemi. Dokonalí ľudia neexistujú a každý má nejakú tú chybičku. Aj ty určite nie si ideálna a čím skôr si to uvedomíš, tým ľahšie si potom nájdeš partnera. 

Domov
Zdieľať
Diskusia