Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2018, 20:48
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Nezvyčajný úkaz nad Tatrami. Muž odfotil oblaky, ktoré sú veľmi vzácne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Naši severní susedia sa mohli pokochať príjemným nebeským divadlom.

Tatry, jedna z najväčších divočín Slovenska, ponúkajú kadečo, no nedávno umožnili pozorným turistom a ľuďom bývajúcim pod ich vrcholkami zaujímavý pohľad. Týkal sa konkrétne nezvyčajných oblakov. Väčšinou im počas bežného dňa nedávame prílišnú pozornosť, berieme ich totiž ako samozrejmosť. Možno sem-tam, keď ležíme a pozeráme smerom k nebesiam, tak si z nich začneme vytvárať pomocou predstáv všakovaké zvieratká a scénky.

O poriadnu scénu sa však postarala matka príroda na poľskej strane našich veľhôr, konkrétne nad Zakopaným. Na oblohe sa totižto sformoval oblak známy pod označením Asperitas. Ide o pomerne raritný kus, vyzerajúci, akoby so sebou prinášal búrku, no opak je pravdou. Objavuje sa najčastejšie práve po daždi a bleskoch.

Zvečniť sa ho najnovšie podarilo fotografovi od našich severných susedov, Poliakovi Karolovi Nienartowiczovi. "Dnešné neobyčajné predstavenie nad Tatrami! Tieto úžasné mraky vydržali okolo 30-40 minút!" napísal vo svojom príspevku. To, čo videl na vlastné oči, si nižšie môžete prezrieť aj vy.

Jedným slovom - nádhera!

Domov
Zdieľať
Diskusia