Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2018, 14:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nádherné Štrbské pleso sa v polovici júla premení na Benátky. Romantická noc sa bude niesť v znamení divadla aj vína

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na Štrbskom plese sa rozpúta talianska vášeň.

Štrbské pleso nepochybne patrí medzi prírodné klenoty našej krajiny. Už pred desaťročiami bolo rekreačným centrom, kam chodievali mladé páry, rodiny s deťmi aj seniori na prechádzky či do priľahlých hotelov, a malebnú vodnú plochu s Tatrami v pozadí dodnes využívame ako turistické lákadlo.

Nádherné Štrbské pleso sa v polovici júla premení na Benátky. Romantická noc sa bude niesť v znamení divadla aj vína
Zdroj: Pixabay

 V polovici júla sa však slovenská kultúra na pár hodín vytratí a Štrbské pleso sa premiestni do Talianska. Aj tento rok sa tam bude konať Benátska noc, ktorá samozrejme kladie dôraz na taliansku vášeň. Organizátori si pripravili divadelnú hru o láske z Benátok, masky a sochy charakteristické práve pre talianske mesto a nebude chýbať ani hudobný doprovod. Hlavným lákadlom večera však nepochybne bude romantické člnkovanie.

Na Štrbské pleso síce originálne gondoly z Talianska neprídu, ale tradiční slovenskí „gondolieri“ ťa veľmi radi povozia po hladine, aby si mohol sŕkať z talianskeho vína a kochať sa krásnymi Tatrami, ktoré by si v Benátkach hľadal len veľmi ťažko. Talianske víno pritom nespomíname len tak náhodou, pretože organizátori pripravili aj ochutnávku vín z celej krajiny rozprestierajúcej sa na Apeninskom polostrove. Čo by mohlo byť krajšie, ako dlhá večerná noc priamo v Tatrách s talianskym vínom a tvojou polovičkou?

Domov
Zdieľať
Diskusia