Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2018, 15:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Trnavčan nafúkal pri jazde v autoškole 1,6 promile. Len 20-ročný muž dostane namiesto vodičáku trest

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Slováci nemajú problém opití sadnúť do auta ani v autoškole.

Na Slovensku to občas vyzerá, ako keby bola jazda pod vplyvom alkoholu národným športom. Pravidelne sa v médiách objavujú tragické nehody, v ktorých hral rolu práve alkohol, ale človek by nepovedal, že Slováci si opití sadajú aj za volant v autoškole. Policajti museli riešiť nezvyčajnú situáciu, pretože inštruktor autoškoly po podozrivom správaní svojho žiaka zavolal mužov zákona, aby mu dali fúkať.

Inštruktor zostával pri vedení auta 20-ročným Trnavčanom v rozpakoch, ale rozhodnutie privolať políciu urobil až 20 minút pred koncom jazdy. Učiteľ v autoškole sa napokon nemýlil, pretože po dychovej skúške vyšlo najavo, že mladý muž mal v krvi 1,6 promile alkoholu.

Namiesto vodičského preukazu sa tak dostal do problémov so zákonom a vo väzení môže skončiť až na jeden celý rok. Alkohol za volant jednoducho nepatrí a Slováci hneď v komentároch navrhovali, aby mu bola možnosť opätovne nastúpiť do autoškoly obmedzená na zopár rokov, keďže podobný nezodpovedný vodič nemá na našich cestách čo robiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia