Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2018, 17:22
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Online predajca ASOS definitívne ukončuje výrobu produktov zo zvierat. Zbavuje sa tak peria, kašmíru či mohéru z kôz a zajacov

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Módny svet aktuálne prichádza s ďalším významným krokom v boji proti krutosti na zvieratách.

Známy britský online predajca oblečenia a kozmetiky ASOS prišiel s nečakaným zákazom, ktorý istotne poteší mnohých ľudí po celom svete. Spoločnosť sa totiž rozhodla radikálne zmeniť politiku, týkajúcu sa starostlivosti o zvieratá, a tak úplne skončiť s výrobou svojich odevov zo živočíšnych materiálov. Do konca januára 2019 plánuje úplné odstavenie takýchto produktov a vyprázdnenie všetkých skladov.

Predajca sa tak zbavuje textilných materiálov ako kašmír, perie, kožušina, hodváb či mohér, ktoré pochádzajú z rôznych druhov zvierat. Napríklad taký kašmír sa vyrába zo srsti kašmírskej kozy a mohér zas z angorskej kozy či zajaca. Nezisková organizácia PETA, bojujúca za práva zvierat uviedla, že chváli ASOS za tento veľký krok v módnom priemysle.

 

Príspevok, ktorý zdieľa PETA (@peta),

Spoločnosť si pravdepodobne zobrala príklad od mnohých ďalších predajcov, ako sú Old Spitalfields Market či módny návrhár Tom Ford, ktorý priznal, že sa jeho názor na kožušinu v móde úplne zmenil a rozhodol sa stať aj vegánom. Taktiež aj firmy ako Zara, H&M, Topshop či Marks&Spencer úplne skončili s výrobou oblečenia z mohéru po tom, ako PETA odhalila ich kruté zaobchádzanie so zvieratami.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Dnes sa stihla k celému zákazu vyjadriť prostredníctvom Instagramovej story aj Naty Kerny, ktorá je taktiež veľkou podporovateľkou a iniciátorkou ochrany práv zvierat. Z najnovšej správy týkajúcej sa zmeny politiky spoločnosti je nadšená.

Online predajca ASOS definitívne ukončuje výrobu produktov zo zvierat. Zbavuje sa tak peria, kašmíru či mohéru z kôz a zajacov
Zdroj: Instagram/@natykerny

Internetom sa za posledné hodiny šíria samé pozitívne vyjadrenia na podporu ASOSu zo strany ľudí:

Domov
Zdieľať
Diskusia