Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2018, 14:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Od bývalej frajerky vysúdil cez 200-tisíc eur za to, že mu takmer zničila kariéru

ZAUJÍMAVOSTI HUDBA
Uložiť Uložené

Láska občas prinúti ľudí urobiť bláznivé kroky.

Študentské vzťahy najčastejšie nekončia v šťastných manželstvách. Občas sa do vzťahu dostanú aj dvaja ľudia, ktorí sa na seba mimoriadne naviažu a v momente, kedy sa treba odlúčiť, sa im rozpadne celý svet. Podobné pocity zažívala pred pár rokmi aj Jennifer Lee, a preto sa rozhodla zničiť svojmu vtedajšiemu priateľovi začínajúcu hudobnú kariéru.

Obaja študovali na McGill University, ale Eric Abramovitz bol zrejme o čosi talentovanejší. Hrával na klarinet a mal ambiciózne sny, vďaka čomu chcel získať aj prestížne dvojročné štipendium na Colburn Conservatory of Music v Los Angeles, kde pôsobia viaceré hudobné špičky. Eric túžil študovať pod dohľadom Yehudu Gilada, ktorý je jedným z najlepších hráčov na klarinet, a v rámci štipendia mal šancu získať aj ubytovanie, stravu a samozrejme zaplatené školné. Mladý hudobník dostal šancu ukázať svoj talent aj priamo pre Giladom. Hudobník bol zo študenta nadšený a tešil sa na budúcu spoluprácu.

Od bývalej frajerky vysúdil cez 200-tisíc eur za to, že mu takmer zničila kariéru
Zdroj: Eric Abramovitz/Facbook

Jennifer však tušila, že odchod svojho priateľa do Los Angeles by vzťah rozbil. Namiesto prekonania vlastných pocitov si založila falošný mailový účet pod menom hudobníka a svojmu frajerovi napísala správu o tom, ako ho škola musí odmietnuť. Namiesto štipendia v hodnote 50-tisíc vraj získal len štipendium za 5-tisíc dolárov, čo Jennifer použila preto, lebo vedela, že Eric si zaplatiť toľko peňazí nebude môcť dovoliť.

Odporúčané
To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek 26. apríla 2024, 15:00

Eric zostal zdrvený, že Gilada nepresvedčil, a tak pokračoval v štúdiu na svojej škole a neskôr sa dostal na University of Southern California. Na tej škole sa stretol aj s hudobníkom a Gilada mu položil otázku, prečo ho študent odmietol. Eric sa na muža nechápavo pozeral a spýtal sa rovnakú otázku. Až po dlhom rozmýšľaní prišiel na to, že za mailom od údajného hudobníka stála bývalá frajerka Jennifer, s ktorou už vtedy nechodil. Našiel jej bežný mail ako sekundárnu kontaktnú adresu.

Frajerku preto zažaloval a sudca mu dal za pravdu. Jennifer ho pripravila o reputáciu, šancu na vzdelávanie aj o dva roky potenciálneho zárobku, čo slečnu vyšlo draho. Sudca David Corbett mu priznal odškodné vo výške viac ako 220-tisíc eur, ktoré bude Jennifer zrejme splácať ešte poriadne dlho.

Domov
Zdieľať
Diskusia