Top 5 pohľadov na Spišský hrad

Pohľady na dominantu Spiša mojimi očami.

Som toho názoru, že fotografie vedia niekedy povedať viac ako slová. Takže v duchu môjho názoru bude tento blog viac o fotografiách ako o slovách.

1. Ostrá skala

Ostrá skala je skalná vyhliadka nachádzajúca sa oproti Spišskému hradu. Z parkoviska pod hradom vedie chodník na túto vyhliadku a cesta tam trvá od 5 do 10 minút podľa kondičky.

2. Dúbrava

Obec Dúbrava sa nachádza pod horou Branisko. Na poliach za obcou sa Vám otvára neuveriteľný pohľad na scenériu Spišského hradu v pozadí s našimi veľhorami – Vysokými Tatrami. Pre fotografov je to obľúbené miesto na fotografovanie hradu.

3. Dreveník

O travertínovej kope a národnej prírodnej rezervácii Dreveník som už písal dávnejšie v blogu Kamenný raj verzus kamenné peklo. Odporúčam si ho prečítať.

4. Baldovce

Za obcou Baldovce (obec, odkiaľ pochádza legendárna voda Baldovská) smerom na Spišské Podhradie sa Vám otvorí pohľad na scenériu Spišskej Kapituly a Spišského hradu.

5. Mix pohľadov

Viem počítať a je mi jasné, že tých pohľadov, čo tu napíšem, je viac ako päť, ale bolo by mi ľúto ich tu nespomenúť. Tak mi prosím odpusťte, že ich je viac ako 5. Sú to polia pod hradom, obec Žehra, kopec nad hradným parkoviskom a obec Závadka.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
10
Poslať správu
www.krajinkar.eu

Chceš vedieť, keď davidzvýchodu pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.