Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2018, 20:47
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Slovenský streamer Donato zarába tisíce eur mesačne tým, že sa natáča na verejnosti

ZAUJÍMAVOSTI TWITCH
Uložiť Uložené

Len málokomu sa podarí robiť to, čo ho baví a dostávať za to slušnú odmenu. Donato je však dôkazom, že netreba prestávať veriť a stále na sebe makať!

Donato Moriconi začal streamovať už v roku 2015. Za ten čas vložil do vysielania naozaj veľa, či už to bol čas, peniaze alebo naozajstné odhodlanie pokračovať v tom, čo ho baví. Teraz, po troch rokoch zabávania ľudí svojou osobnosťou, začína zbierať plody svojej práce. Po Slovenku všade počuť "JAAAAAJ" od jeho fanúšikov a 7/4 Gang je pre neho rodina. 

Ako však zarába toľko eur za natáčanie samého seba? Ak chceš patriť do rodiny (7/4 Gang), kúpiš si predplatné v hodnote 5,99 alebo pokojne aj drahšie. V prípade, že si jeho predplatiteľ, dostaneš vedľa svojho mena odznak D a môžeš používať jeho emotikony. Streamer si ťa vďaka tomu lepšie všimne a je väčšia šanca, že práve na tvoju otázku zareaguje. Na to, aby si ťa ľudia predplatili, musíš byť niečím zaujímavý a Donato sa vyšvihol hlavne vďaka IRL streamovaniu, čo znamená In Real Life.

Skoro každý deň si vymyslí nejaký program pre divákov a chodí, či už po Bratislave alebo častokrát zavíta do Nitry. Stream sprevádzajú vtipné situácie a Donatov originálny humor. 

Odporúčané
Finále medzinárodnej CS:GO ligy Y-Games PRO Series je už dnes podvečer. Kto získa najväčšiu finančnú výhru z balíka 41-tisíc eur? Finále medzinárodnej CS:GO ligy Y-Games PRO Series je už dnes podvečer. Kto získa najväčšiu finančnú výhru z balíka 41-tisíc eur? 8. júla 2022, 10:30

Vďaka spomenutým veciam a mnohým ďalším včera prekročil hranicu 1 000 subscriberov a za jeden deň si ho predplatilo vyše 140 ľudí. Jednoducho, sedel doma a venoval sa chatu, ktorý sa postaral o dostatočný hype, aby sa prekročil limit. Okrem spamovania predplatenia dostával aj množstvo donatov, cez ktoré mu chceli diváci pogratulovať a napísať niečo pekné. Keďže streamer dostáva asi polovicu z jedného predplatenia, jednoduchou matematikou si vieš spočítať 1 000 x 3 eurá = 3 000 eur fixného platu. Výplata je, samozrejme, orientačná a určite sa pohybuje vyššie. Záleží na donatoch pre Donata. 

Slovenský streamer Donato zarába tisíce eur mesačne tým, že sa natáča na verejnosti
Zdroj: Twitch.tv

Jeho koníček sa teda stal prácou a zarába omnoho viac ako tvrdo pracujúci človek, no ani za jeho streamovaním nie je všetko jednoduché. Dennodenne chodí s ťažkým vakom na chrbte a kamerou v ruke len preto, aby ukázal fanúšikom zaujímavé veci. Celý čas sa usmieva a užíva si to. Viac sa ale o ňom dozvieš v rozhovore, kde sa nám skutočne otvoril a prezradil, prečo začal streamovať a čo ho najviac baví. 

Fanúšikovia mu spravili množstvo videí ako špeciál za 1 000 predplatiteľov a spomínajú na zábavné chvíle strávené s Donatom. Tu je jedno z nich spolu s oslávením prekročenia hranice, kde sa poďakoval všetkým a zatrúbil jeho obľúbenou trubkou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia