Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Unikol prvý obrázok a zábery z Avengers 4. Čo sme sa z nich dozvedeli a ako sa Avengers 4 vysporiada s úmrtiami niektorých postáv?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kevin Feige a internet ponúka várku noviniek nielen o Avengers 4.

Článok obsahuje spoilery pre Avengers: Infinity War

S Marvelom je to ťažko. Niekedy je ohľadom ich noviniek tichšie, inokedy vychádza jedna za druhou. Aj preto sme sa už dávnejšie rozhodli, že vám ich budeme zgrupovať, aby ste sa toho neprejedli a taktiež, aby ten komiksový obsah až tak nevyčnieval.

Dnes sa teda pozrieme na viacero snímok, väčšinou to však budú len drobnosti. Aj tie však niekoho potešia. Na záver sa pritom pozrieme na Avengers 4. Máme z neho už prvý concept art a taktiež popis traileru, ktorý videli návštevníci CineEurope.

Začneme ale Spideym. Pokračovanie sa začne natáčať už v najbližších týždňoch a potrvá až do decembra. Prebiehať bude v USA, ale aj v Európe (napríklad aj v Prahe). Všetko je tak pripravené na premiéru v júli 2019. 

Unikol prvý obrázok a zábery z Avengers 4. Čo sme sa z nich dozvedeli a ako sa Avengers 4 vysporiada s úmrtiami niektorých postáv?
Zdroj: Marvel/Disney

Natáčanie čaká aj Guardians of the Galaxy 3. Záverečná časť trilógie podľa slov Jamesa Gunna (scenár, réžia) ukončí istý cyklus. Môžeme počítať s tým, že tím sa obmení a nejaké postavy možno aj zomrú. Žeby sa Gamora zo zeme mŕtvych už nevrátila?

Gunn hovorí, že trojka je veľmi odlišná, nepriblížil však, akým spôsobom. V podstate tak ide o nepodstatnú informáciu, ktorej aj tak neveríme. Natáčanie začne už v januári 2019 aby bola premiéra v roku 2020 pripravená.

Režiséri Infinity War a Avengers 4 taktiež pridali zaujímavý komentár. 

V podstate teasujú budúce filmy, ktoré sa nemusia odohrávať v budúcnosti. Nemusíme nutne čakať lineárne rozprávanie príbehov. Medzi Guardians of the Galaxy 2 a Infinity War nakoniec ubehli 4 roky. Čo to znamená?

Že Guardians of the Galaxy 3 sa možno bude odohrávať ešte pred Avengers 3. 4 roky je veľmi dlhý čas, ktorý bude treba niečím vyplniť. Nebude to však jednoduché, keďže súčasťou príbehu má byť Adam Warlock. My už ale máme potvrdené, že napríklad Spider-Man 2 bude prvým filmom odohrávajúcim sa po udalostiach Infinity War.

Unikol prvý obrázok a zábery z Avengers 4. Čo sme sa z nich dozvedeli a ako sa Avengers 4 vysporiada s úmrtiami niektorých postáv?
Zdroj: Marvel/Disney

V snímke máme vidieť dopad Thanosovho vyčínania na celú našu planétu. Ako to nakoniec dopadne ešte skutočne netušíme. Film ešte vlastne nie je ani hotový. Čakajú ho totiž vopred naplánované dotáčky. Pri takýchto blockbusteroch je bežnou praxou vyhradiť si čas a peniaze na dotáčky.

Čo budú Russovci dotáčať v tomto prípade známe nie je, možno ide o plánované scény, ktoré sa nestihli natočiť na prvýkrát (napríklad kvôli nabitým kalendárom hercov), prípadne si niečo rozmysleli alebo v post-produkcii zistili, že nejaká scéna nefunguje, ako má. Rozhodne sa teda netreba ničoho obávať.

Na nasledujúcu časť článku ste všetci zvedaví asi najviac, takže poďme rovno na to. Nižšie sa môžete pozrieť na prvý concept art z Avengers 4. Vidíme na ňom prakticky všetkých žijúcich Avengerov, ktorých dopĺňa Captain Marvel.

Iron Man má svoj tradičný oblek, Black Widow si asi prefarbí vlasy na červeno a Ant-Manovi chýba Wasp. Podľa slov herečky je Hope Van Dyne súčasťou snímky, avšak dostane len malú rolu. Môžeme teda predpokladať, že sa stala obeťou Thanosovho lusknutia prstom.

Unikol prvý obrázok a zábery z Avengers 4. Čo sme sa z nich dozvedeli a ako sa Avengers 4 vysporiada s úmrtiami niektorých postáv?
Zdroj: Marvel/Disney

To isté si myslíme aj o rodine Clinta Bartona, Hawkeya. Je na dôchodku, stará sa už len o svoju rodinu, a tak ho v centre diania Infinity War nevidíme. Avšak, ak kvôli Thanosovi o svoju rodinu príde, nenechá to len tak. Preberie na seba identitu Ronina a stane sa z neho oveľa serióznejšia a pomstychtivejšia postava.

Niečo podobné sa mu stalo aj v komiksoch, kedy sa stal Roninom rovnako po tragických udalostiach v rodine.

Naštastie pre Avengerov a vlastne všetky galaxie, Captain Marvel sa ocitla v tej šťastnej polovičke vesmíru. Thanosov "snap" prežila, Nick Fury jej stihol poslať S.O.S., a tak ju už o rok v máji uvidíme po boku Tonyho Starka a spol. Samozrejme, dva mesiace predtým nás ešte poteší svojou vlastnou sólovkou. 

Z obrázku môžeme vyčítať aj fakt, že War Machine dostane značný upgrade. Možno sa oň postará sám Tony, ale skôr to tipujeme na wakandskú techniku. Predsa len, chvíľu potrvá, než sa Tony a Nebula dostanú na Zem. Niekedy vtedy Rocket zistí, že neprišiel len o Groota, ale úplne všetkých priateľov z tímu. 

Samozrejme, pohľad padne aj na Steva Rogersa, ktorý sa zrejme zbaví identitiy "Nomada" a v dobe, kedy ľudstvo potrebuje hrdinov a nádej, si znova oblečie kostým s hviezdou na hrudi. Captain America je späť, hoci ešte nedrží svoj štít. To si Marvel schová pre nejaký ten trailer a money shot, ktorý sám o sebe priláka do kín milióny divákov. 

Už sa viac nemusí obťažovať s maskovaním, a tak pôjde brada dole. Škoda, celkom mu to s ňou pristalo, čo poviete?

Unikol prvý obrázok a zábery z Avengers 4. Čo sme sa z nich dozvedeli a ako sa Avengers 4 vysporiada s úmrtiami niektorých postáv?
Zdroj: Marvel/Disney

Na záver sme si nechali najzaujímavejšiu postavu. Hulk vôbec nevyzerá ako Hulk. Môže to byť len concept artom (vo filme všetko vyzerá úplne inak), ale niečo predsa len jeho stav na obrázku indikuje. 

Za prvé, v tvári vyzerá oveľa viac ako Banner, za druhé, má na sebe oblečený kostým. Znamenať to môže mnohé, aj keď do popredia sa dostáva teória o tom, že Banner a Hulk splynuli v jednu myseľ a jednu osobu.

So silou Hulka a inteligenciou Brucea sa mnohé mení a rovnako, ako sa to stalo v komiksoch, aj tentokrát budeme všetci tento charakter volať Professor Hulk.

Ak sa vám zdá, že sme vám toho o Avengers 4 vzhľadom na všetku tú utajenosť povedali dosť, máte pravdu. Jeden bonus tu však ešte je. Ako už z nadpisu viete, pár šťastlivcov už videlo prvé zábery z Avengers 4 a rozhodli sa ich opísať.

Disney bolo prítomné na nedávnom CineEurope. Prezentovali tam Captain Marvel (behind the scenes), ale aj Avengers 4. Diváci tak mali ako prví na svete možnosť vidieť kúsoček z filmu. Scéna odhaľovala Ant-Mana Scotta Langa v dialógu s Tonym Starkom.

Scott Tonymu hovoril o novej technológii, vďaka ktorej by mohli cez alternatívne dimenzie (zrejme myslené ako časopriestory) pozbierať Infinity Stones ešte pred Thanosom. 

Prakticky tak máme potvrdenú aj našu teóriu, že na cestovanie časom sa nevyužije Time Stone, ale práve Quantum Realm. Tá bude hlbšie predstavená už v Ant-Man and the Wasp budúci mesiac v kinách. Ak sa tešíte na Avengers 4, zrejme tento film nebudete chcieť zmeškať.

PS: Čo sa týka Fázy 4, venovali sme jej samostatný článok. Zdá sa však, že k týmto filmom sa pridá aj Ms. Marvel (nemýliť si s Captain Marvel) a sólovka pre Hawkeya. Zatiaľ čo Hawkeye nie je úplne istý a tak či tak v nedohľadne, Ms. Marvel má už bližšie k realite.

Domov
Zdieľať
Diskusia