Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2018, 21:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Do prvej slovenskej hokejovej ligy sa od budúcej sezóny zapoja dva maďarské tímy. Tipsport Liga očakáva hlavne finančný prínos

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner dnes prekvapil verejnosť informáciou o tom, že slovenskú Tipsport Ligu čakajú veľké zmeny.

Slovenský hokej sa po príchode Riša Lintnera na stoličku šéfa opäť nadýchol a minimálne v zatiaľ poslednej sezóne sme mali možnosť vidieť zlepšenie, ktoré sa koniec koncov odrazilo aj na sympatickom výkone počas nedávneho šampionátu. Celý organizačný tím pracuje na tom, aby na Slovensku vyrastali nové nádeje do prestížnych líg a teraz prispievajú ďalším krokom, ktorý sa však pravdepodobne postará o zaujímavú diskusiu. 

Dnes totiž Citrón na tlačovej konferencii prezradil, že od budúcej sezóny si v slovenskej Tipsport Lige zahrajú aj tva tímy z Maďarska - MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Zatiaľ je v pláne jedna testovacia sezóna, ak sa však koncept osvedčí, mali by pribudnúť aj ďalšie zahraničné mužstvá. 

Sezóna prebehne klasickým spôsobom, čaká nás 55 kôl v základnej časti a play off. Maďarské kluby síce môžu vyhrať ligu, no nemôžu sa oficiálne stať majstrami Slovenska, takže nás čaká aj nový pohár pre víťaza, ktorý by mal vystriedať Pohár Vladimíra Dzurillu. Aj keď podľa všetkého len v prípade, že by vyhrala Budapešť alebo Miškovec. O svoj názor na tento nápad sa pokojne podeľ aj v diskusii.

Do prvej slovenskej hokejovej ligy sa od budúcej sezóny zapoja dva maďarské tímy. Tipsport Liga očakáva hlavne finančný prínos
Zdroj: TASR
Anketa:
Je podľa vás správne, že budú v slovenskej Tipsport Lige hrať maďarské tímy?
Áno
Nie
Áno
62 %
516 Hlasov
Nie
38 %
320 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia