Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2018, 11:50
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda Kodiaq RS spravila na Nürburgringu nový rekord medzi SUV-čkami. Má to však háčik

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Už čoskoro nám Škoda ukáže svoje najrýchlejšie a najvýkonnejšie SUV.

Už niekoľko mesiacov je aj oficiálnou cestou potvrdené, že Škoda má v pláne na trh uviesť Kodiaq RS. Športovo strihnuté SUV napokon podľa predpokladov dostane naftový štvorvalec 2.0 BiTDI, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou disponovať výkonom 176 kW / 240 koní. Krútiaci moment sa očakáva na úrovni mať 500 N.m, štandardom bude pohon všetkých štyroch kolies, pričom o sprevodovanie sa postará výhradne dvojspojkové DSG-čko.

Česká automobilka síce takto naladený Kodiaq ešte nepredstavila, už teraz sa však dozvedáme jeden vskutku pozoruhodný fakt. Zástupcovia značky totiž novučičký Kodiaq RS vytiahli na Nürburgring, konkrétne Severnú slučku, kde Sabine Schmitzová spravila nový rýchlostný rekord medzi SUV-čkami - 9 minút, 29 sekúnd a 84 stotín. Pýtate sa, ako je to možné? Niežeby sme spochybňovali kvality novinky, podotknúť však treba, že presnejšie ide o najrýchlejšie sedemmiestne SUV na Nürburgring, čím si Škoda zabezpečila onen rekord.

Chuťovky ako Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo S, či Range Rover Sport SVR totiž nie je možné vybaviť tretím radom sedadiel, a teda síce ide o tie najrýchlejšie SUV-čka na trhu a majú nejeden rekord na Zelenom pekle, nespadajú do kategórie 7-miestnych. Automobilka dodáva, že daný exemplár bol v sériovom stave bez dodatočných úprav, jedinou odlišnosťou bol maskujúci polep, keďže Škoda nový Kodiaq RS chystá svetu ukázať až na autosalóne v Paríži. Na jeseň sa tak dozvieme všetky podrobnosti, už teraz ale podľa slov Schmitzovej vieme, že spoza volantu vodič zažije skvelé pocity.

Späť
Zdieľať
Diskusia