Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2018, 20:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na Liptove otvorili pôvabnú vyhliadku, odkiaľ sa môžeš pokochať aj Tatrami. Hneď pod ňou nájdeš nádherný Vlkolínec

ZAUJÍMAVOSTI LIPTOV
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa roztrhlo vrece s vyhliadkami.

Liptov možno nie je najnavštevovanejší región Slovenska, ale je o to krajší. Jednou z prírodných dominánt celej oblasti je nepochybne vrch Sidorovo, kde bolo za druhej svetovej vojny umiestnené nemecké protilietadlové zariadenie, a tak museli vojaci pravidelne vyšľapať kopec vysoký až 1099 metrov.

Dnes však žiadna nemecká armáda na Liptove nezostala, ale Sidorovo je stále dôležitým bodom, kvôli čomu tam vznikla aj parádna vyhliadka. Autori tentoraz nezvolili alternatívu vysokej vyhliadkovej veže, pretože radšej stavili na prírodne prijateľnejší návrh a na kopci len zabezpečili zábradlia a sklenenú výplň, aby turisti presne vedeli, kde ich čakajú najkrajšie výhľady a vylepšili aj bezpečnosť.

Na Liptove otvorili pôvabnú vyhliadku, odkiaľ sa môžeš pokochať aj Tatrami. Hneď pod ňou nájdeš nádherný Vlkolínec
Zdroj: Caroig/Wikimedia Commons

Sidorovo predstavuje pre budúcich návštevníkov obrovské lákadlo najmä vďaka strategickej polohe, odkiaľ je krásne vidieť Vysoké aj Nízke Tatry či Veľkú Fatru. Naše najkrajšie prírodné oblasti a národné parky stoja za pohľad aj z nezvyčajnej výšky, keďže scenéria je ešte pôvabnejšia z metrov navyše.

Odporúčané
Je toto najkrajší apartmán v Jasnej? Mezonet v lyžiarskom stredisku má jacuzzi, saunu a brutálny výhľad na Chopok Je toto najkrajší apartmán v Jasnej? Mezonet v lyžiarskom stredisku má jacuzzi, saunu a brutálny výhľad na Chopok 20. marca 2024, 11:00

Hneď pod vrchom a vyhliadkou leží dedinka Vlkolínec, o ktorej si už určite v minulosti počul vďaka miestnemu skanzenu, kde by si sa mohol pokochať tradičným slovenským spôsobom života v minulosti. Keby si sa na vrch chcel vydať už v blízkej budúcnosti, pokojne tak môžeš urobiť prostredníctvom viacerých turistických trás, či už z dedinky Vlkolínec alebo aj ružomberskej Kalvárie. Viac informácií sa dozvieš na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia