Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2018, 10:11
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Google sa chystá aktualizovať zmapovanie slovenských ulíc pomocou Street View

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Naše cesty bude pomocou špeciálnych áut zaznamenávať počas leta.

Najpoužívanejší internetový vyhľadávač Google a jeho služba Mapy onedlho vyšle svoje autá na opätovné zmapovanie ulíc v našej krajine. Informoval o tom v tlačovej správe na svojom webe. Jeho cieľom je aktualizovanie lokálnych 360-stupňových snímok v Street View. Na Slovensko by mali Google autá doraziť v priebehu leta.

Tentokrát by sa spoločnosť mala zamerať na získanie presnejších dát o cestách, ktoré zlučujú jednotlivé slovenské mestá. Po prvýkrát snímali špeciálne vozidlá slovenské cesty už v roku 2012 a služba je momentálne dostupná vo viac ako 85 krajinách sveta, vrátane niektorých častí Antarktídy a Arktídy.

Google taktiež sľubuje, že tak ako vždy zaručuje úplnú ochranu súkromia. Publikované snímky predchádzajú špeciálnym procesom, ktorý má za úlohu rozmazávať tváre ľudí či poznávacie značky automobilov, aby ich nebolo v žiadnom prípade možné identifikovať.

Google sa chystá aktualizovať zmapovanie slovenských ulíc pomocou Street View
Zdroj: Google
Domov
Zdieľať
Diskusia