Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2018, 12:28
Čas čítania 0:00
damnthat

Nesmieš byť škaredý. Ak chceš chrániť Kim Čong-una, musíš spĺňať prísne podmienky

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Severokórejský diktátor od ochrankárov vyžaduje disciplínu.

Celý svet sledoval stretnutie Donalda Trumpa a Kim Čong-una v Singapure, kde sa obaja lídri dohodli na postupnej denuklearizácii Severnej Kórey, avšak samotné rokovania neboli najzaujímavejšie. Už včera sme ťa informovali o tom, že Kim Čong-un berie svoju bezpečnosť naozaj vážne, a preto si so sebou do zahraničia priniesol aj viacero vlastných záchodov. Záchody ho však nemajú ako ochrániť proti potenciálnej hrozbe.

Diktátor sa musí spoliehať na vycvičených ochrankárov, ktorí vzbudili pozornosť už pred dvomi mesiacmi na summite medzi lídrami KĽDR a Južnej Kórey. Skupina mužov pobehovala popri luxusnej limuzíne a vytvárala ľudský štít pre svojho vodcu, lenže ak by si túžil po podobnej kariére, musel by si prejsť náročným výberovým procesom. Podmienky nie sú vôbec jednoduché.

Nesmieš byť škaredý. Ak chceš chrániť Kim Čong-una, musíš spĺňať prísne podmienky
Zdroj: TASR/AP

Ochrankári pobehujúci pri aute pochádzajú zo špeciálneho úradu s názvom Main Office of Adjutants. Do blízkosti svojho lídra sú muži vyberaní zo severokórejskej armády a musia spĺňať hneď viacero dôležitých podmienok. Hlavnou z nich je potreba podobnej výšky ako Kim Čong-un. Potenciálni ochrankári však nemôžu mať ani žiadne vizuálne nedostatky, čiže nesmú byť škaredí, a musia mať za sebou dôkladný tréning so zbraňami aj v bojových umeniach.

Odporúčané
Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) 9. apríla 2020, 12:30

Do skupiny ochrankárov by si sa nemal šancu dostať, ak tvoji predkovia za posledné dve generácie režimu nevyhovovali, a ak sa to človeku napokon podarí, ani zďaleka nemá vyhraté. Ochrankári diktátora musia prejsť tréningom ako pri vstupe do špeciálnych jednotiek a Kim sa spolieha najmä na ich pozorovacie schopnosti.

Muži sú rozostavení po celom obvode auta a majú k dispozícii 360 stupňový pohľad na okolie. Pred autom bežia traja až piati, vedľa auta bežia približne traja po oboch stranách a zo zadnej strany dávajú pozor štyria až piati ochrankári. V celej Severnej Kórei pritom patria medzi úzku skupinu vyvolených, ktorí majú povolenie na držanie zbrane.

Domov
Zdieľať
Diskusia