Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 21:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kim Čong-un si do Singapuru priviezol vlastný záchod. Diktátor nemôže dovoliť, aby jeho výlučky skončili v nesprávnych rukách

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Na historickom stretnutí v Singapure bude ešte veselo.

Singapur sa už o pár hodín stane miestom, kde začnú rokovať Donald Trump a Kim Čong-un. Stretnutie, ktoré bolo už raz aj zrušené, by v ideálnom prípade malo vyústiť do odstránenia jadrových zbraní z vlastníctva Severnej Kórey, ale nikto si netrúfa odhadovať, ako rokovania dopadnú. Obaja muži budú mať v Singapure k dispozícii najluxusnejšie apartmány, ale napriek komfortu si nebude môcť Kim Čong-un dovoliť stráviť vo svojej dočasnej kúpeľni a toalete veľa času.

Svetové médiá si všimli, že Kim Čong-un nemá úplnú voľnosť ani pri najintímnejších situáciách. Pri cestách z hlavného mesta svojej krajiny si so sebou berie aj vlastnú toaletu, čo síce znie bizarne, ale má to v skutočnosti logické vysvetlenie. Zdravotný stav a akékoľvek osobné informácie o lídrovi izolovanej krajiny predstavujú obrovské tajomstvo. Vlastná toaleta je preto potrebná, aby sa výlučky severokórejského diktátora nedostali do nesprávnych rúk a nevedeli z nich vedci zistiť, či náhodou Kim netrpí konkrétnou diagnózou. Všetka organická hmota, ktorú Kim Čong-un počas summitu vylúči, tak zostáva v rukách Severnej Kórey.

Kim Čong-un si do Singapuru priviezol vlastný záchod. Diktátor nemôže dovoliť, aby jeho výlučky skončili v nesprávnych rukách
Zdroj: TASR/AP

Dôležitosť uchovávania tajomstiev o zdravotnom stave je viditeľná aj na vybavení, ktoré má Kim k dispozícii priamo vo svojich vozidlách. Nech už je to luxusný Mercedes, alebo menšie autá či vozidlá prispôsobené na výstup v horách, každé z nich obsahuje vlastný záchod, čo sa svet dozvedel už pred pár rokmi vďaka jednému dezertérovi. Severokórejskí odborníci pritom výlučky svojho vodcu pravidelne analyzujú, aby mali neustály prehľad o jeho zdraví a prípadných komplikáciách.

Domov
Zdieľať
Diskusia