Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2018, 11:26
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Číňania predstavili svoj Urus. Ani motorom či cenou však na Lambo zďaleka nemá

TECH
Uložiť Uložené

Nemalú dizajnovú inšpiráciu nemožno poprieť.

Čínske automobilky sa opäť vyznamenali, o čom by v týchto dňoch mohla najlepšie hovoriť značka Huansu Auto. Po nedávnej virtuálnej štúdii totiž prichádza na tamojší trh prvý model z novej X-kovej série, ktorý ponesie názov C60 Hyosow. Prvotina v segmente SUV už na prvý pohľad dáva najavo, že opäť sme svedkami vykradnutého dizajnu európskej automobilky, i keď vo finále nemôžno hovoriť o vernej kópii.

Číňania sa už zjavne z minulosti ponaučili, akonáhle však táto novinka zamierila na internet, z každej strany sa začalo oprávnene hovoriť o čínskom Uruse. Nemožno sa tomu absolútne čudovať, dokonca viaceré línie či detaily akoby z oka vypadli novému športovo-úžitkovému počinu zo stajne Lamborghini. Samotná výroba bude prebiehať v Číne, základ platformy poskytne SUV z dielne o čosi známejšej značky BIAC, keďže oboch výrobcov zastrešuje firma Beiqi Yinxiang Automobile.

 

Číňania predstavili svoj Urus. Ani motorom či cenou však na Lambo zďaleka nemá
Zdroj: www.autoblog.com

Ako je už zvykom, dizajn vozidla je jedna vec, jeho kvalita a technológie druhá. Pokiaľ ide o spracovanie či precíznosť výroby, to podľa fotiek teraz ešte nezistíme, vieme však, že na rozdiel od európskeho originálu je C60 Hyosow ďaleko za očakávaniami. Vskutku atraktívny dizajn totiž zakrýva len 2-litrový štvorvalec s výkonom 145 kW / 197 koní. Prvotne sa pritom hovorilo len o 1,5-litrovej jednotke a výkone 150 koní, je teda viac než pravdepodobné, že tento agregát bude súčasťou základnej výbavy.

Aj z týchto údajov je zrejmé, že zďaleka nejde o rovnocenný model, skôr naopak. Čínska automobilka si však sľubuje nemalé predaje, čomu má dopomôcť aj fakt, že na čínskom trhu bude novinka k dispozícii nielen ako 5, ale aj 7-miestna verzia. Cenové relácie sa pritom v prepočte majú pohybovať niekde na úrovni okolo 15-tisíc €.

Domov
Zdieľať
Diskusia