Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2018, 17:08
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Nevieš sa dočkať nového iOS 12? Návod, ako si ho môžeš stiahnuť už teraz

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Verejne dostupná beta verzia už má byť ako-tak stabilná, no stále sa nájdu chyby, ktoré sa ďalšími aktualizáciami odstránia. Na bezchybný systém však majú vývojári čas už len pár mesiacov.

Každoročne po predstavení nového operačného systému či už pre iPhone, Macbook alebo Apple Watch sa uvoľní verejne dostupná beta verzia. Ak sa rozhodneš nainštalovať nový systém, musíš samozrejme rátať s možnými chybami v systéme, no na oplátku si môžeš užiť nové funkcie, ako napríklad voliteľné skratky, detailný prehľad o tom, ako používaš svoje zariadenie a hlavne nové pozadie, ktoré osvieži vzhľad tvojho iPhonu. 

Ak už vieš, čo všetko ťa čaká v 12. verzii iOS a si presvedčený, že ho chceš vyskúšať, tak tu je návod.  

- ak nepoužívaš službu iCloud na automatickú zálohu, radšej si svoje zariadenie zálohuj v osobnom počítači, pre prípad, že by niečo nevyšlo. 

- pokiaľ sú tvoje dáta v bezpečí, môžeš sa pokojne pustiť do inštalovania beta profilu kliknutím na odkaz https://uploadfiles.io/ntrih. To platí len ak článok čítaš na iOS zariadeni a používaš prehliadač Safari. V opačnom prípade prejdi na Safari a tam si otvor spomínaný link. 

- jednoducho klikni na stiahnuť pomaly a teda zadarmo. Následne sa ti zobrazí upozornenie, že web sa snaží dostať do nastavení smartfónu, čo samozrejme povolíš. 

- ďalej len klikneš inštalovať profil a po nainštalovaní nájdeš v aktualizácii softvéru možnosť prevziať nový iOS 12. Takže ďalším krokom je stiahnuť softvér, čo trvá približne hodinu pri lepšom internetovom pripojení, ale zariadenie popri tom môžeš bez obáv používať. Buď však v dosahu Wi-Fi siete. 

- po nejakom čase si opäť skontroluj, či je softvér stiahnutý. Ak áno, prejdi na inštaláciu, ktorá potrvá okolo 10-15 minút. 

- a je to! Uži si novinky a nezabudni si pravidelne aktualizovať systém pre opravu niektorých chýb, ktoré si vývojári všimli. A hlavne, ak spozoruješ chybu, skús to dať vedieť pomocou aplikácie Feedback. V podstate si súčasťou testovania nového softvéru. 

Ak by si náhodou predsa len nevedel, ako postupovať a máš nejaký problém, skús si pozrieť video a postupovať podľa neho. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia