Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Poké bar.
25. júna 2018, 12:34
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Prvý havajský Poké bar sa u nás teší veľkej priazni. Čoskoro si ho budeš môcť vychutnať aj vo večerných hodinách

GASTRO GASTROPRIEMYSEL JAPONSKO
Uložiť Uložené

Havajská kuchyňa ponúka lahodné kombinácie, ktoré si najnovšie môžeš vychutnať už aj v Bratislave.

Počul si už o poké? V našich končinách stále ešte neprebádaná havajská kuchyňa ponúka oceánske chute v kombinácii s japonskou ľahkosťou. V jednoduchosti je krása a presne tak vyzerá aj pravé poké. 

Slováci si obľúbili sushi, a preto si myslíme, že túto novinku v slovenskej gastronómii len ocenia. Nový Poké bar, dámy a páni, sa nachádza v našom hlavnom meste, v novovystavanom Twin City a už od samotného otvorenia sa teší veľkej priazni. Predsa len ide leto a vyššie teploty nás lákajú vyhľadávať ľahké a svieže jedlá, po ktorých ostaneme stále fresh. A také presne poké je. 

Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchej príprave, pestrosti, čerstvosti a možnosti kombinovať prímorské chute. V keramickej miske sa bude ponad okraje vynímať na kocky nakrájaný surový ružový losos (poké znamená nakrájať) a tebe neostane nič iné, len sa z chuti pustiť do neho. 

„Poké sme si zamilovali priamo na Havaji, avšak samotný nápad otvoriť Poké bar na Slovensku, vznikol až v Austrálii. Tam sme si s priateľom uvedomili, prečo nemáme niečo podobné aj u nás, lebo naozaj, nikde  inde na Slovensku Poké bar nenájdete,” prezradila nám majiteľka Ivana. 

Pred vchodom sa rozprestiera útulná terasa s niekoľkými stolíkmi. Priestor Poké Baru pripomína niečo medzi plážovým barom niekde v Karibiku a lepším mestským fastfoodom. Menšie priestory nám vobec nevadia, práve naopak, zanechajú príjemný dojem. Svoje poké si môžeš aj namiešať. 

To či si dáš marinovaného lososa, tuniaka alebo tofu pre vegánov je už na tebe. K tomu bohatý šalát a za minútku sa k tebe už blíži miska plná chutí. Rybičky sú každý deň dovážané priamo zo Škandinávie a dbá sa tu na maximálnu čerstvosť, lebo hlavne práve o to ide. A, samozrejme, ak sa rozhodneš si svoje poké vziať so sebou, obaly sú kompostovateľné, takže majiteľom nie je ľahostajné ani životné prostredie. Zatvor oči a nachvíľu sa prenes na Havaj. Teleport ti zaručiť nemôžeme, ale minimálne podobný pocit áno. 

Otváracie hodiny boli na začiatku plánované len do 15:30, avšak majitelia konceptu rýchlo zistili, že takto to dlho nepôjde. Poké si onedlho už budeš môcť vychutnať až do večernej 20-tej hodiny. A tak sa môžeš fresh miskou prísť osviežiť aj po práci či po škole. Tešíme sa!

Keďže sa prevádzka nachádza v Twin city, ktoré je preplnené kanceláriami, Poké bar prináša aj svieže raňajky s kávičkou.

Ak budeš verný zákazník, neobíte ťa vernostná kartička a každé desiate poké máš zadarmo. 

Ceny sa pohybujú od 7,95 EUR a nemusíš sa báť, že by si sa z toho nenajedol. Onedlho si budeš môcť poké objednať aj domov, pretože prevádzka chystá rozvoz už čoskoro!

Svoje poké si bol vychutnať aj foodbloger Čoje a môžeš si prečítať recenziu. 

Viac nájdeš na Instagrame alebo Facebooku

Domov
Zdieľať
Diskusia