Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2018, 19:12
Čas čítania 0:00
Sona O.

Fitness blogerka prezradila, koľko jej trvalo vybudovať si svaly. Je za tým tvrdá drina aj sebazaprenie

CVIČENIE FITNES INSTAGRAM ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Mnohí ľudia si v začiatkoch svojej fitness cesty kladú naozaj nereálne ciele. Aký čas v skutočnosti zaberie budovanie svalov?

Cass Ollholm je 27-ročná fitness blogerka. Okrem toho, že pracuje ako osobná trénerka a nutričná poradkyňa, je aj autorkou knihy "Čistejšie, zdravšie", ktorá slúži ako návod na zdravé a nizkokalorické recepty. 

Na svojom blogu je úprimná a fanúšikov sa nesnaží chlácholiť sľubmi, čo sa žiaľ nedajú splniť. Nie, svaly nezískaš za pár mesiacov v posilňovni. Teda, samozrejme, pokiaľ sa nedopuješ steroidmi a inými nezdravými doplnkami stravy. 

Cass tvrdí, že jej pevná postava nevznikla cez noc a tvrdo si ju vydrela. Správnou stravou, denným režimom a cvičením 4-krát do týždňa sa jej podarilo docieliť viditeľné svaly v priebehu 5 rokov. Áno, čítaš správne. Blogerka potvrdzuje, že presne toľko trvá vypracovať si postavu snov poctivým tréningom.

Nie všetky však túžime po tehličkách na bruchu a celkom by nám stačilo spevniť si pár nepekných partií do plaviek. Preto je asi namieste brať jej päťročný fitness plán trochu s rezervou a tíško jej závidieť dokonalé svaly. 

„Ľudia mi často hovoria, aké mam šťastie, že mám takú postavu. Vôbec to ale nie je o šťastí. Ide o kombináciu dvoch vecí; tvrdá práca a dôslednosť,hovorí na svojom blogu.

Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

Cass tvrdí, že každé ráno vstáva o štvrtej, aby stihla beh. Cvičí 4-krát do týždňa po dobu 45 minút až hodinu. Robí kliky, drepy, brušáky, zdvíha činky, šplhá po lane a ešte omnoho viac.

S cvičením crossfitu začala pred 5 rokmi a keď to skúsila prvýkrát, cítila sa úplne mimo jej bezpečnej zóny. „Spomínam si, ako som si vravela: 'Do čoho som sa to namočila.' Nemala som vtedy žiadnu silu. Ledva som dokázala urobiť klik," priznáva sa. 

Obyčajné cvičenie však nestačí. Všetko treba kombinovať s racionálnym stravovaním. Blogerka tvrdí, že odkedy cvičí, zje toho viac, pretože jej svaly potrebujú veľa živín. 

„Bude to ťažké, budete potrebovať veľa energie, budete sa potiť, plakať a možno aj trochu krvácať, no ten pocit, keď si môžete povedať: 'wow, toto som minulý týždeň nedokázala', za to bude naozaj stáť," povzbudzuje svojich followerov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia