Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2018, 6:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

O Slováka Fehérváryho sa v NHL pobijú. Na testoch najväčších talentov dominoval v disciplínach vďaka perfektnej fyzickej pripravenosti

ZAUJÍMAVOSTI HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mladík, ktorý si zahral aj na majstrovstvách sveta, ohuruje všetkých zámorských pozorovateľov.

Na konci júna nás čaká draft kanadsko-americkej NHL a aj Slovensko v ňom bude mať horúce želiezko v ohni. Martin Fehérváry bude dúfať, že po ňom siahne jeden z tímov a bude môcť začať svoju kariéru aj za océanom, ale pred samotným draftom sa Slovák zúčastnil ešte aj na testoch.

Udalosť s názvom NHL Scouting Combine sa odohráva v Buffale a zúčastňuje sa jej 104 mladých talentov, ktorí by sa mali v drafte umiestniť najvyššie. Na udalosti sa objavilo 82 hráčov zo Severnej Ameriky a len 22 medzinárodných hokejistov, takže Martin rozhodne mal šancu ukázať svoje prednosti. Mimochodom, v Buffale mal príležitosť zažiariť aj ďalší Slovák Miloš Roman, avšak Fehérváry zatienil nielen jeho, ale aj mnohých miestnych obľúbencov.


Fehérváry dominoval vo viacerých disciplínach, na čom nezmenil nič ani fakt, že vyhral len jednu z nich. Vyhral skok z drepu, na druhom mieste odchádzal zo skoku bez využitia rúk a s tretím miestom sa potešil pri vertikálnom výskoku. Skok z diaľky zakončil na štvrtom mieste, tlak z lavičky na piatom mieste a člnkový beh na šiestej priečke, takže fyzické zdatnosti nebudú pre talentovaného Slováka očividne žiadnym problémom.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Celá udalosť Scouting Combine slúži pre skautov aj generálnych manažérov tímov z NHL na to, aby videli svoje potenciálne hviezdy v akcii pri testovaní, ale majú šancu sa s nimi stretnúť aj v súkromnej konverzácii a zistiť tak mentálne rozpoloženie jednotlivých hráčov. My veríme, že Martin spoločne s Milošom zaujali po všetkých stránkach a Fehérváry snáď Slovákov poteší aj výberom rovno v prvom kole.



Domov
Zdieľať
Diskusia