Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2018, 19:26
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Facebook opäť čelí kritike používateľov. Ľuďom sa nepáči, že zrušil dúhovú reakciu na príspevky počas mesiaca LGBTI

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK LGBT+ PRIDE
Uložiť Uložené

Mnohí používatelia sa rozhodli svoj pobúrený postoj demonštrovať na sociálnych sieťach.

Na oslavu minuloročného Pride Month, a teda mesiaca, ktorý patrí najmä komunite s odlišnou sexuálnou orientáciou, sa Facebook rozhodol vytvoriť špecifické LGBTI nálepky či dokonca aj "Pride reakciu" namiesto bežného tlačidla "Páči sa mi to" na príspevky. Tú sa ale tentokrát rozhodla najväčšia sociálna sieť zrušiť, čím si znepriatelila mnoho používateľov.

"Už viac nehodláme vytvárať charakteristické reakcie na dôležité sviatky alebo kultúrne okamihy," povedala hovorkyňa Facebooku Lisa Stratton pre Business Insider. Sociálna sieť však uisťuje, že užívatelia môžu oslavovať Pride Month s množstvom filtrov a nálepiek.

Podľa slov Lisy nebude tento rok populárna dúhová vlajka k dispozícii medzi reakciami. Absencia Pride reakcie sa ale nepáči mnohým facebookovým používateľom, a preto sa to rozhodli dať poriadne najavo. Vybrali sme pár reakcií z Twitteru:

Spoločnosť Facebook však uverejňuje sériu nových filtrov a nálepiek s motívom "Pride" na Facebooku, Messengeri či Instagrame. Avšak tieto funkcie budú tentokrát k dispozícii po celý rok, nielen v júni.

Domov
Zdieľať
Diskusia