Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2018, 22:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenský maturant podal na svoju učiteľku trestné oznámenie. Mala ho šikanovať a zosmiešňovať pred celou triedou

ZAUJÍMAVOSTI MATURITA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Radikálny krok mladého slovenského študenta si všimli aj v médiách.

Zrejme väčšina z nás počas školských čias zažila učiteľov, pri ktorých sme mali pocit, že si na nás zasadli. Proti nepriamej šikane učiteľov, ak skutočne existuje, sa veľmi efektívne bojovať nedá, ale slovenský maturant z Haliče zobral spravodlivosť do vlastných rúk.

Aj keď sa už pred dvomi mesiacmi pripravoval na písomné maturity, dostal sa do konfliktu so svojou učiteľkou slovenčiny a nenechal si od nej skákať po hlave. Martin tvrdí, že učiteľka ho nemala rada. Mala mu nadávať, posmievať sa mu a urážať ho priamo pred jeho spolužiakmi, čo jedného dňa prekročilo únosné medze.

Ilustračné foto

Slovenský maturant podal na svoju učiteľku trestné oznámenie. Mala ho šikanovať a zosmiešňovať pred celou triedou
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Maturant nevedel pokračovať v štúdiu, pretože mu učiteľka znepríjemňovala život priamo na vyučovacích hodinách. Nadávala mu do mentálne slabších a nevynechala ani urážky obce, odkiaľ študent pochádza. Martin si presne nevie vysvetliť, prečo si z neho učiteľka ako autorita robila posmech, ale situáciu posunul o úroveň vyššie, pretože na svoju učiteľku podal trestné oznámenie.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Príbeh nešťastného maturanta sa objavil v denníku Plus Jeden Deň, ktorému Martin vraj vďačí aj za to, že mu na poslednú chvíľu zmenili zostavu maturitnej komisie. Pôvodne v nej vraj mala sedieť aj učiteľka slovenčiny, ale napokon bola nahradená. Napriek tomu Martin zmaturoval len na štvorku, čo obhajuje tým, že podobnú tému so svojou učiteľkou ani len nepreberali.

Na druhej strane, nemal pocit, že by sa mu témou chcela škola pomstiť. Po trestnom oznámení sa už celá vec presunula z polície na obvodný úrad, a tak Martin netrpezlivo čaká, či vôbec bude učiteľka potrestaná, alebo zostane jeho problém nevyriešený.

Domov
Zdieľať
Diskusia