Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2018, 13:06
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Bratislave vznikne ďalšia moderná budova. Nové Apollo nahradí business centrum, ponúkne cyklistický hub a množstvo zelene

ZAUJÍMAVOSTI VACUUMLABS
Uložiť Uložené

HB Reavis v Bratislave spúšťa ďalší projekt.

Ikonická budova zeleného Apollo Business Center I. v Bratislave už čoskoro pôjde dole a miesto nej sa dočkáme ďalšieho ambiciózneho projektu. HB Reavis totiž predstavilo nový projekt Nové Apollo. Ružinovu prinesie obrovské množstvo zelene, cyklohub a v pláne je aj budova, ktorej súčasťou budú okrem prvotriednych kancelárií aj prevádzky poskytujúce služby miestnej komunite a rastúcim firmám v Bratislave.

Nové Apollo bude mať sedem podlaží s ôsmym ustúpeným na zachovanie doterajšej svetlotechniky. To pre obyvateľov okolitých bytov znamená, že budú mať rovnako svetla ako doteraz, vysoká budova ich v žiadnom prípade neovplyvní. V podzemí vznikne až 484 parkovacích miest, pričom pribudne aj veľký cyklistický hub.

V Bratislave vznikne ďalšia moderná budova. Nové Apollo nahradí business centrum, ponúkne cyklistický hub a množstvo zelene

Čo sa týka interiéru, tešiť sa môžeme na otvorené átrium so stĺpovou kolonádou. Ambíciou je priniesť budovu, ktorá ponúkne najväčšie pôdorysy podlaží v regióne strednej a východnej Európy, investor už teraz pracuje na riešeniach, ktoré, samozrejme, zachovajú logiku a efektivitu pohybu v priestore. Developer projektuje budovu tak, aby plne vyhovovala požiadavkám moderných nájomcov v Bratislave.

Odporúčané
Na kancelárie v Bratislave by si mal byť hrdý. Sem chodia ľudia tvoriť, nie odsedieť 8 hodín Na kancelárie v Bratislave by si mal byť hrdý. Sem chodia ľudia tvoriť, nie odsedieť 8 hodín 23. septembra 2019, 13:05

Štvrť Nové Nivy tak bude doplnená o ďalšiu kvalitnú architektúru z dielne britských Make Architects. Srdcom Nového Apolla bude zelené átrium, ktoré je, spolu s dobre prístupným a priestorovo štedrým cyklohubom a eventovým lobby, nositeľom myšlienky aktívneho životného štýlu, profesionálnej interakcie a inšpirácie. V dizajne najnovších londýnskych trendov prináša HB Reavis do Bratislavy nové kancelárske priestory s potenciálom zvýšenia produktivity a efektívnymi podlažiami.

Nové Apollo prináša do štvrte Nové Nivy ďalšie uznávané architektonické štúdio zo zahraničia. So slovenskými Siebert+Talaš totiž priložia ruku k dielu aj londýnski Make Architects. Odhadovaný termín začiatku búracích prác je plánovaný na koniec roka 2018, začiatok výstavby je plánovaný o rok neskôr. Samotné dokončenie výstavby je odhadované na rok 2021, všetky termíny však závisia od priebehu a dĺžky povoľovacích a administratívnych procesov.

Domov
Zdieľať
Diskusia