Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2018, 12:15
Čas čítania 0:00
Sona O.

Čo všetko zakázala Meghan Markle kráľovská rodina? Okrem svojej kariéry sa musela vzdať aj sociálnych sietí

ANGLICKO BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA MEGHAN MARKLE PRINC HARRY
Uložiť Uložené

Hádam každé dievča aspoň raz v živote snívalo o tom, že si vezme princa. Nie všetko je však také ružové, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Byť členom kráľovskej rodiny vôbec nie je ľahké.

Svadbu ako z rozprávky Meghan zažila 19. mája s britským princom Harrym. Svoje áno si povedali v Kaplnke sv. Georga vo Windsore. Dokonalý život po boku milovanej polovičku ju však stál veľa obetí. Čoho všetkého sa Meghan musela vzdať, aby sa mohla stať členkou kráľovskej rodiny?

Čo všetko zakázala Meghan Markle kráľovská rodina? Okrem svojej kariéry sa musela vzdať aj sociálnych sietí
Zdroj: Tasr

Koniec hereckej kariéry

Talentovaná herečka sa musela vzdať svojej dobre našliapnutej hereckej kariéry, aby sa tak naplno mohla venovať povinnostiam spojenými s kráľovskou rodinnou. Do Buckinghamského paláca jednoducho práca nepatrí a tak je odteraz Meghan manželkou na plný úväzok.

Čo všetko zakázala Meghan Markle kráľovská rodina? Okrem svojej kariéry sa musela vzdať aj sociálnych sietí
Zdroj: Wikimedia (Genevieve)

Žiadne sociálne siete

Členovia kráľovskej rodiny nemôžu vlastniť súkromné účty na žiadnej zo sociálnych sietí. Vojvodkyňa zo Sussexu sa ich teda musela nadobro vzdať. Zrušila dokonca aj svoj blog The Tig, v rozlúčkovom liste, ktorý zavesila na titulnú stránku fanúšikom povedala: "Vďaka vám boli moje dni krajšie. Po troch rokov tejto úžasnej skúsenosti, však prišiel čas, aby som povedala zbohom."

Bozky iba v súkromí

Svoju lásku mohli Meghan a Harry na verejnosti vyjadriť bozkom naposledy na svadbe. Teraz si však svoje nežnosti musia nechať iba na spoločné chvíle, mimo zrakov ostatných. 

Žiadne voľby ani politické názory

Členovia britskej kráľovskej rodiny majú prísne zakázané vyjadrovať sa o politike. To isté odteraz platí aj pre Meghan. Okrem toho jej hlas so voľbách by tiež nemal žiadnu váhu. Aj keď sa vojvodkyňa zdanlivo nachádza na vrchole politického rebríčka, k moci sa nedostane.

Život s ochrankou

Vyzerá to tak, že okrem princa si mladá exherečka brala aj ochranku. Bez nej sa totiž už nikam nepohne a bude ju sprevádzať 24 hodín denne. Je to síce pre jej vlastné bezpečie, no vieme si predstaviť, že život s bodygourdami za chrbtom nemusí byť vždy úplne príjemný.

Koniec tmavým nechtom

Okrem obmedzení v osobnom živote a v kariére, musí Meghan dodržiavať aj kráľovský dress code. Ten okrem iného zahŕňa zákaz tmavých nechtov. Vojvodkyňa preto nosí už iba nenápadné a prirodzené farby, ktoré schváli aj konzervatívna kráľovná.

Žiadne minisukne ani výstrihy

Vznešenosť musí z Meghan sršať už na prvý pohľad. Kráska preto nemôže pôsobiť vyzývavo a už vôbec nie vulgárne. Krátke sukničky a odhalený dekolt je v Hollywoode síce výhodou, no v Británii platia pre Meghan úplne iné pravidlá. Všetkých sexi kúskov sa musela vzdať

Klinové opätky sú taboo

Lodičky a klasické ihličkové podpätky sú tradične ženské. Nie je však žiadnou neznámou, že kráľovná sa vyhýba všetkému, čo nepatrí ku konzervatívnej klasike a preto nie je ani fanúšičkou klinového alebo plného opätku.

Žiadne morské plody

Toto pravidlo znie asi najbizarnejšie zo všetkých, no skutočne existuje. Kráľovská rodina má zakázané jesť morské plody. Je to preto, lebo predstavujú vyššie riziko otravy ako iné druhy jedla. To isté platí pre steaky, exotické a veľmi korenené jedlá a vodu z vodovodu v krajinách mimo Británie. 

Späť
Zdieľať
Diskusia