Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2018, 18:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Colors je najlepší hudobný kanál na Youtube. Desiatky talentov vo farebných scénach predvádza neuveriteľné spevácke umenie

HUDBA
Uložiť Uložené

Každý fanúšik kvalitnej novej hudby by mal teraz zvýšiť pozornosť.

Aj keď má mnoho z vás Refresher zafixovaný ako portál venujúci sa primárne rapovému žánru, čoraz častejšie sa vás snažíme presvedčiť o tom, že dáme radi priestor aj tým ostatným. S radosťou podporujeme domácich hudobníkov, avšak dnes sa na chvíľu presnuieme do zahraničia. Konkrétne do Berlína, odkiaľ pocháza avantgardný Youtube kanál s názvom Colors

Dnes ho už poznajú ľudia z celého sveta a je pri tom založený na úplne jednoduchom princípe. V pravidelných intervaloch dostávajú speváci, speváčky, muzikanti, duá, triá, kapely a všetci talentovaní amatérski aj profesionálni hudobníci priestor, aby odprezentovali svoju tvorbu. Sú pri tom zasadení do jednoduchej farebnej scény, ktorá reflektuje hlavné motto projektu - all colors, no genres

Hlavný cieľ je teda omnoho hlbšie, ako by sa mohlo zdať. Colors nie je len o hľadaní a prezentovaní nových talentov, ktoré by sa mali následne uchytiť a stať sa slávnymi. Aj keď, pochopiteľne, existuje aj táto možnosť a v niektorých prípadoch sa už pretavila do reality. Tvorcovia sa však snažia aj o niečo viac. V súčasnosti sa totiž čoraz viac umelcov prichádza s tvorbou, ktorú nedokážeme úplne presne žánrovo zaradiť

Colors je najlepší hudobný kanál na Youtube. Desiatky talentov vo farebných scénach predvádza neuveriteľné spevácke umenie

Spájanie jednotlivých prvkov konkrétnych žánrov totiž dokáže priniesť fascinujúce výsledky, a tak je akékoľvek obmedzovanie sa úplným tabu. Búranie zaužívaných hraníc a ohýbanie melódie, tempa, vkladanie emócií a pocitov ale aj technická úprava je tým, čo sa dnes v hudbe nosí. Sloboda je to, čo kvalitnú hudbu charakterizuje najviac.

Myšlienka je teda skutočne krásna a hlboká, technickému prevedeniu a vizuálnej stránke taktiež nemáme čo vytknúť, poďme sa teda pozrieť na samotných umelcov. Ani nám sa ešte nepodarilo pozrieť si všetko, čo kanál Colors ponúka a budeme veľmi radi, keď nám s vašimi naobľúbenejšími talentami pomôžete v komentároch, no aj napriek tomu by sme ich pár chceli vypichnúť.

Jorja Smith - Blue Lights

Britská kráska s očarujúcim hlasom sa ešte v roku 2017 ocitla na Drakeovom albume More Life. Dnes je z nej plnohodnotná speváčka, ktorá čoskoro vydá debutový album. Sympatickú R&B speváčku často porovnávajú Amy Winehouse a viac sa o nej dozvieš v našom dlhšom článku venovanému jej kariére. 

 Dennis Lloyd - Leftovers

Dennis pochádza z Tel Avivu a je dôkazom, že Spotify dokáže v dnešnej dobe divy. Práve vďaka nemu sa stal totiž natoľko známym, že dnes vypredáva kluby naprieč celým svetom. Zároveň je jasným dôkazom toho, čo sme písali vyššie. Definovať žáner v tomto prípade nielen nemá absolutne žiadný význam a radšej investujte energiu do počúvania. 

Lomepal - Tout Lâcher

Francúzsky spevák a raper Lomepal sa od svojich krajanov výrazne líši hlavne prejavom, ktorý ťa okamžite nastaví do pokojového módu. Zároveň sa prezentuje veľmi štýlovo, pokojne a vyrovnane, čo sa mu darí prenášať aj na poslucháča. Ak ťa táto vec zaujme, určite odporúčame vypočuť si aj ďalšie skladby z diskografie.

Daniel Caesar - Best Part

O tom, že najlepší umelci pochádzajú z Toronta, sme už párkrát písali a opäť sa nám to potvrdzuje. Daniel je skvelý, no predsa netradičný R&B spevák. Hneď jeho debutový album Freudian bol v minulom roku nominovaný na cenu Grammy  a uchytil sa vo viacerých rebríčkoch. Zaručene o ňom ešte budeme počuť. 

Mahalia - Sober

Mahalia je mladá speváčka a herečka pochádzajúca z Birminghamu, ktorej bude na získanie tvojej pozornosti stačiť prvých pár sekúnd. Jej tvorba má najbližšie k R&B, avšak opäť platí, že by bolo zbytočné ju škatuľkovať. Určite odporúčame jej debutové EP Diary Of Me a snáď sa čoskoro dočkáme aj oficiálneho albumu.

Domov
Zdieľať
Diskusia