Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 14:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Strašidelný, brutálny aj zábavný. Jurassic World: Fallen Kingdom obdržal na svetovej premiére 10 minútový standing ovation

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V Madride prebehla celosvetová premiéra druhého dielu Jurassic World a sociálne siete zaplavili prvé reakcie.

Jurassic World: Fallen Kingdom patrí k horúcim kandidátom na post najlepšieho blockbusteru leta. Po nečakane mohutnom úspechu prvého dielu od Colina Trevorrowa prevzal režisérske žezlo J. A. Bayona (A Monster Calls) a doterajšími trailermi nás lákal na kvalitný zážitok.

Do premiéry nám síce ostáva ešte necelý mesiac, avšak film si už svoju svetovú premiéru odbil, a to v španielskom Madride. To znamená, že máme k dispozícii prvé reakcie. Dostálo teda pokračovanie očakávaniam?

Strašidelný, brutálny aj zábavný. Jurassic World: Fallen Kingdom obdržal na svetovej premiére 10 minútový standing ovation
Zdroj: Universal Pictures

Zdá sa, že rozhodne áno. Bayona po skončení obdržal 10 minútový standing ovation. Jack Anthony Ewins zo stránky ChaosTheorem sa v Twitteri rozpísal nasledovne:

Smial som sa. Plakal. A bol som aj regulérne vystrašený. To všetko aj napriek tomu, že bol film v španielčine! Môj názor je, že ak toto nie je definícia perfektného rozprávačstva, tak už neviem, čo iné.“

„Ok. Videl som Jurassic World: Fallen Kingdom. Perfektné! Veľmi odlišné od prvého dielu, výborný film, hudba ma úplne omráčila. Veľmi, veľmi vám to doporučujem,“ napísal divák vystupujúci na Twitteri pod menom Kajal.

Španielsky novinár Adolfo Rodriguez zo stránky Radioset napísal, že Fallen Kingdom je presne tým pokračovaním, ktoré si táto séria zaslúžila. „Ide o zaujímavý sequel a obsahuje aj niekoľko brutálnych scén.

Strašidelný, brutálny aj zábavný. Jurassic World: Fallen Kingdom obdržal na svetovej premiére 10 minútový standing ovation
Zdroj: Universal Pictures

„10 minút potlesku. Je to úžasné a bodka. Viac vám neprezradím. Povinná návšteva kina,“ napísal Charlie Jiménez z rádia Los40. Publicista Gonzalo zhrnul svoje dojmy takto: „Vďaka Colinovi Trevorrowovi a J. A. Bayonovi za túto neuveriteľnú cestu na ostrov Nublar! Bolo to skvelé! Chceme viac!

Nie všetci však boli bez výhrad nadšení. Juan Manuel Torbio napísal, že Fallen Kingdom je bezpochyby dobrý blockbuster, ale od J. A. Bayonu očakával viac.

„Snímka je veľmi dobre natočená, ale ponúka málo prekvapení,“ poznamenal. „Ide o prvý Bayonov film, ktorý ma príliš nezaujal. Ponúka však niekoľko pozoruhodných morálnych a sociálnych námetov na diskusiu.

Zdá sa teda, že Bayona nesklamal a doručí nám skvelé dobrodružstvo, ktoré vydarenému prvému dielu hanbu neurobí. V hlavných úlohách uvidíme Chrisa Pratta, Bryce Dallas Howard, Teda Levinea, Tobyho Jonesa, Jamesa Cromwella a Jeffa Goldbluma. Do slovenských kín snímka dorazí 21. júna (červen) 2018. Vyrazíte na ňu?

Domov
Zdieľať
Diskusia