Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 16:46
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dokážeš na tomto konári nájsť pavúka? Austrálske beštie sa dokážu šikovne maskovať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Austrálsky druh Dolophones turrigera sa obmotá okolo vetvy a len tak ho nerozoznáš.

Väčšina pavúkov desí ľudí svojím vzhľadom, veľkosťou a inými strašidelnými fyzikálnymi faktormi. Pavúky však dokážu strašiť aj niečím iným než desivým výzorom. Austrálsky druh Dolophones turrigera je totiž poriadne prefíkaný, výzor je jeho silnou stránkou, no miesto zastrašovania ho používa ako kamufláž. Zákerného austrálskeho pavúka je totiž takmer nemožné rozoznať od vetvy, kmeňa či konáru. Šikovný pavúčik sa obmotá okolo predmetu podobnej farby, čím takmer úplne eliminuje svoju vlastnú hrúbku.

Jednému z používateľov najväčšieho internetového fóra Reddit sa podarilo pavúka zachytiť priamo počas jeho kamufláže a záber okamžite spôsobí zimomriavky každému arachnofóbovi. Netreba byť však až tak vydesený, pavúk je veľký len asi centimeter, pričom samček dosahuje len asi štyri až šesť milimetrov. Samozrejme máme rešpekt pre každého živého tvora a aj samotný pavúk nemôže za to, že sa ho ľudia boja, no predsa len, sme radi, že pavúk žije  v Austrálii.

Dokážeš na tomto konári nájsť pavúka? Austrálske beštie sa dokážu šikovne maskovať
Zdroj: dustway/Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia