Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 2:23
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Facebook svojich používateľov vyzýva, aby mu poslali nahé fotky. Robí to z dôvodu ich bezpečnosti

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Ak si poslal nejakej osobe nudes a bojíš sa, že ich zneužije, nezúfaj. Mark Zuckerberg prichádza s novým riešením.

V súčasnej dobe veľmi bežný scenár mnohých rozídených párov. Po tom, ako sa od seba dvaja ľudia odlúčia, jeden z nich sa môže cítiť ukrivdený a za vidinou pomsty hľadá rôzne cesty, ako by druhej strane ublížil. Najčastejšou, no taktiež najzlomyseľnejšou je rozosielanie jeho aktov priateľom či dokonca rodine alebo šéfovi. Facebook sa ale rozhodol podobné zloprajné úmysly eliminovať, a tak prišiel s netradičným riešením.

Najväčšia sociálna sieť, ktorá je v poslednej dobe spájaná s mnohými škandálmi, sa aktuálne opäť snaží o priazeň svojich užívateľov. Tentokrát prostredníctvom pomerne bizarného kroku. Od ľudí žiada zaslanie ich intímnych fotografií, ktoré už niekomu poslali a obávajú sa, že ich dotyčná osoba zneužije. Jeho cieľom je zvýšenie ochrany súkromia na sieti. Facebook nahé fotky na základe zaslania zablokuje a nedovolí ďalej publikovať na svojich platformách (Facebook, Messenger a Instagram).

 

„Je to veľmi ponižujúce a dehonestujúce, keď nejaká osoba zdieľa intímne fotografie druhého človeka bez jeho súhlasu. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme pomohli obetiam tohto zneužívania,“ tvrdí v príspevku riaditeľka bezpečnostného sektoru Facebooku Antigone Davis.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

„Momentálne spolupracujeme s bezpečnostnými organizáciami na tom, aby nám mohli ľudia bezpečne odoslať fotku, o ktorej sa obávajú, že by mohla byť zdieľaná bez ich súhlasu. Tým pádom môžeme zabrániť v tom, aby boli nahraté na Facebook, Instagram či Messenger,“ dodáva.

Sociálna sieť intímne fotografie zhromažďovať vo svojich archívoch nebude. Služba funguje podobne ako odtlačok prsta. Vytvorí z nich hash (algoritmus prevádzajúci vstupnú hodnotu na jeho odtlačok) a keď nájde zhodu vo fotografiách, jednoducho ju zablokuje. Tento počiatočný program začínajúci v Austrálii, Kanade, Spojenom kráľovstve a USA by sa mal postupom času rozšíriť aj do ostatných krajín. Avšak najlepšie sa dá predísť zneužitiu svojich nudes tak, že si ich jednoducho necháš pre seba.

Domov
Zdieľať
Diskusia