Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2018, 1:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

15-ročný tínedžer nechtiac podpálil les, teraz musí zaplatiť 37 miliónov dolárov. Chlapec dostal od súdu exemplárny trest

ZAUJÍMAVOSTI KALIFORNIA POŽIAR
Uložiť Uložené

Zverejnené radšej nebolo ani jeho meno, pretože reakcie ľudí boli občas až nechutné.

Rozsiahly požiar dokáže spôsobiť aj zopár sekúnd nepozornosti a nedbanlivosti. Americký štát Oregon musel mobilizovať svojich hasičov aj záchranárov minulý rok, keď iba 15-ročný chlapec nechtiac podpálil obrovskú oblasť s názvom Columbia River Gorge, ktorá ročne pritiahne viac ako 3 milióny turistov.

Oheň trval dlhé dva mesiace a spôsobil rozsiahlu evakuáciu oblasti. Plamene pohltili množstvo populárnych turistických chodníkov a zničili nádherné výhľady na zarastený región vyznačujúci sa najmä veľmi vysokou koncentráciou vodopádov.


Sudca John Olson sa preto pri udeľovaní trestu s tínedžerom nemaznal. Rozsudok znel, že chlapec bude musieť zaplatiť neuveriteľných 37 miliónov dolárov. Suma by mala pokryť náklady na hasenie požiaru, opravu poškodeného územia a rekonštrukciu poškodených domov. Chlapec bude musieť stráviť aj 1920 hodín na verejnoprospešných prácach a čo je zaujímavé, trest sa vzťahuje výlučne na chlapca, takže pokutu nemusia platiť rodičia.

Odporúčané
Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí 24. novembra 2023, 9:30

Tínedžer dostal aj päťročnú podmienku, počas ktorej nesmie spôsobiť žiadny trestný čin, a ak všetky pravidlá dodrží, po 10 rokoch bude môcť prestať splácať pokutu, aj keď ju nevyplatí celú. Štát Oregon mu dokonca bude môcť sťahovať platby za pokutu priamo z výplaty, potenciálnych daní na vrátenie či z potenciálnej výhry v lotérii. Na verejnosť sa pritom nedostalo ani meno chlapca, pretože reakcie miestnych obyvateľov boli také negatívne, že sa štátne zložky obávali o jeho bezpečnosť a zdravie.

Domov
Zdieľať
Diskusia