Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 13:52
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Unikátny industriálny areál v Ostrave je miestom, kde sa koná už šiesty ročník festivalu Beats for Love

HUDBA
Uložiť Uložené

Historické jadro Dolných Vítkovíc ponúka skvelú kombináciu hudobného zážitku v netradičných priestoroch.

Ostrava, tretie najväčšie mesto Česka, láka na kultúrne podujatia vo svojom industriálnom centre už niekoľko rokov. Hoci areál v Dolných Vítkoviciach v Ostrave slúžil od polovice 19. storočia až do roku 1998 ako baňa na čierne uhlie, o pár rokov na to sa z neho stala národná kultúrna pamiatka. Vieš o tom, že minulý rok areál navštívilo 1 557 784 osôb?

Predstava, že industriálny priestor v Dolných Vítkoviciach sa zachráni a stane sa z neho multifunkčné miesto na vzdelávanie či kultúrne vyžívanie, sa zdal pred 15 rokmi ako niečo absurdné. Pôvodne sa mal celý objekt po ukončení prevádzky zbúrať, no hlas kultúrnych nadšencov bol silnejší a Ostrava získala peniaze na jeho revitalizáciu.

Unikátny industriálny areál v Ostrave je miestom, kde sa koná už šiesty ročník festivalu Beats for Love
Zdroj: unsplash.com

V roku 2012 sa dokončila prvá časť revitalizácie a otvorila sa Vysoká pec č.1, plynojem a budova 6. energetickej ústredne. Na samom vrchu Vysokej pece, inak nazývanej Bolt Tower, sa vo výške 77,7 m nachádza bar, kaviareň a vyhliadková veža. Samotnú Bolt Tower nemohol pokrstiť nikto iný ako bleskový Usain Bolt.

Unikátny industriálny areál v Ostrave je miestom, kde sa koná už šiesty ročník festivalu Beats for Love
Zdroj: pixabay.com

Z veľkého plynojemu sa stala konferenčná sála s foyerom a galériou a dostala názov Gong. Energetická ústredňa sa reaktivovala na Malý svet techniky U6 (ako Ústredňa 6), kde vznikol priestor na výučbu a tiež interaktívna expozícia s nadväznosťou na technické tradície regiónu.

Čo je ale podstatné - okrem rôznych výstav a festivalov sa v tomto priestore organizuje najväčší festival tanečnej hudby v strednej Európe, ktorým je Beats for Love.

Jeho šiesty ročník tento rok prinesie zaujímavé mená z EDM scény – napríklad Galantis, Alan Walker, či Sigma, ktorí vystúpia na Love stage. Tešiť sa môžeš aj na House stage – tam vystúpia Sam Divine či Full Intention, alebo Drum and Bass stage, kde to odpália The Upbeatz či Teddy Killerz.

Kompletný zoznam účastníkov si predstavíme už čoskoro. Pre viac informácií sleduj Beats for Love na Facebooku alebo www.b4l.cz.

Domov
Zdieľať
Diskusia