Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2018, 19:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ušetri tretinu ceny a nazbieraj si na Slovensku toľko jahôd, koľko chceš. Samozber pri Hlohovci je tento rok opäť v kurze

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Jahody si síce sám nazbieraš, ale o to lepšie chutia.

Jahody patria medzi najobľúbenejšie ovocie. Svojou sladkou chuťou dokážu výborne doplniť akýkoľvek koláč, ale Slováci ich obľubujú aj bez úprav. Nanešťastie, cena jahôd v obchodoch vie v súčasnosti vyrásť do výšin. Nie je ničím výnimočným, ak nájdeš v supermarkete kilogram jahôd za 5 či 6 eur, čo je už cena, ktorú väčšina z nás zrejme nie je ochotná zaplatiť.

Na druhej strane, na Slovensku stále funguje samozber. Viacero jahodových polí v okolí Hlohovca už otvorilo samozbernú sezónu a záujem je obrovský. Na jednom poli sa ľudia preháňajú už od siedmej ráno, ďalšie otvárajú o hodinu neskôr a často sa stáva, že musia byť polia zatvorené skôr, než sa čakalo.

 

Ušetri tretinu ceny a nazbieraj si na Slovensku toľko jahôd, koľko chceš. Samozber pri Hlohovci je tento rok opäť v kurze
Zdroj: Pixabay

Prekaziť zážitok zo samozberu vie aj neprajné počasie, ale ak zvažuješ výlet na najbližšie dni, určite treba dať poliam pri Hlohovci šancu. Hlavným lákadlom samozberu jahôd je určite cena. Za zopár desiatok minút či hodín práce investuješ do kilogramu sladkého ovocia iba 2,2 eur, čo je minimálne dvakrát lacnejšie ako v obchodoch.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Polia navštevujú rodinky s deťmi, takže program pre budovanie vzťahu k prírode je pomocou jahôd efektívne zabezpečený a nemusíš sa báť ani toho, že si doma zabudneš nádobu. Na poliach ti ju radi predajú, pričom pravidlá zbierania sú jednoduché. Treba pozerať, kam stúpaš, aby si jahody zbytočne nepošliapal, a dávať pozor na otváracie hodiny. Určite si pozri aj krátku reportáž od televízie Markíza. 

Domov
Zdieľať
Diskusia